Předkládaná diplomová práce si klade za cíl vypracování projektu založení podniku poskytujícího pohostinské služby ve městě Hodonín.
Z teoreticko-aplikačního charakteru práce vyplývá její rozdělení na dvě části, teoretickou a praktickou.
V teoretické části jsou uvedeny poznatky z prostudované odborné literatury, jež tvoří ucelený informační celek týkající se tématu práce. Jsou zde vysvětleny základní pojmy z oblasti podnikání, definovány právní formy podnikání, řešena problematika založení společnosti, popsány služby obecně, ale také služby v pohostinství, jejich historie i současnost.
Obsahová náplň praktické části je věnována vypracování a vyhodnocení analýzy trhu, na niž navazuje konkrétní projektové řešení založení společnosti.
Anotace v angličtině
The main aim of the presented thesis is to prepare a project about establishing a company providing hospitality services in the town Hodonín.
The paper is split into two main parts: theoretical and practical.
There is knowledge from the carefully studied professional literature in the theoretical part. This part forms a complete information unit regarding the topic. The following questions are analysed in the theoretical part: basic terms from entrepreneurship, legal forms of private enterprises, the establishment of a company, services in general and specifically the hospitality services from their history up to the present.
The practical part is dedicated to the preparation and the evaluation of the performed mar-ket analysis. A particular type of a company was chosen according to the results of the market analysis. Establishing of the company including the initial budged, the balance sheet and the cash flow statement is the result of my paper.
Klíčová slova
Podnikání, právní formy podnikání, pohostinské služby, analýza trhu, podnikatelský záměr, finanční plán.
Klíčová slova v angličtině
Enterprise, hospitanty services, legal form of business, market analysis, business plan, financial plan.
Rozsah průvodní práce
106 s. (210 439 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Předkládaná diplomová práce si klade za cíl vypracování projektu založení podniku poskytujícího pohostinské služby ve městě Hodonín.
Z teoreticko-aplikačního charakteru práce vyplývá její rozdělení na dvě části, teoretickou a praktickou.
V teoretické části jsou uvedeny poznatky z prostudované odborné literatury, jež tvoří ucelený informační celek týkající se tématu práce. Jsou zde vysvětleny základní pojmy z oblasti podnikání, definovány právní formy podnikání, řešena problematika založení společnosti, popsány služby obecně, ale také služby v pohostinství, jejich historie i současnost.
Obsahová náplň praktické části je věnována vypracování a vyhodnocení analýzy trhu, na niž navazuje konkrétní projektové řešení založení společnosti.
Anotace v angličtině
The main aim of the presented thesis is to prepare a project about establishing a company providing hospitality services in the town Hodonín.
The paper is split into two main parts: theoretical and practical.
There is knowledge from the carefully studied professional literature in the theoretical part. This part forms a complete information unit regarding the topic. The following questions are analysed in the theoretical part: basic terms from entrepreneurship, legal forms of private enterprises, the establishment of a company, services in general and specifically the hospitality services from their history up to the present.
The practical part is dedicated to the preparation and the evaluation of the performed mar-ket analysis. A particular type of a company was chosen according to the results of the market analysis. Establishing of the company including the initial budged, the balance sheet and the cash flow statement is the result of my paper.
Klíčová slova
Podnikání, právní formy podnikání, pohostinské služby, analýza trhu, podnikatelský záměr, finanční plán.
Klíčová slova v angličtině
Enterprise, hospitanty services, legal form of business, market analysis, business plan, financial plan.
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Zpracujte literární rešerši v dané oblasti a formulujte teoretická východiska pro praktickou část práce.
Praktická část
Proveďte analýzu podnikatelského prostředí v oblasti provozování pohostinských služeb a poptávky po těchto službách v dané lokalitě.
Na základě provedených analýz zhodnoťte a formulujte závěry jako východiska pro projektovou část diplomové práce.
Vypracujte konkrétní projektové řešení založení podniku poskytující služby v oblasti pohostinství ve městě Hodonín.
Navržený projekt podrobte rizikové analýze.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Zpracujte literární rešerši v dané oblasti a formulujte teoretická východiska pro praktickou část práce.
Praktická část
Proveďte analýzu podnikatelského prostředí v oblasti provozování pohostinských služeb a poptávky po těchto službách v dané lokalitě.
Na základě provedených analýz zhodnoťte a formulujte závěry jako východiska pro projektovou část diplomové práce.
Vypracujte konkrétní projektové řešení založení podniku poskytující služby v oblasti pohostinství ve městě Hodonín.
Navržený projekt podrobte rizikové analýze.
Závěr
Seznam doporučené literatury
FOTR, Jiří a Ivan SOUČEK. Podnikatelský záměr a investiční rozhodování. Praha: Grada, 2005, 356 s. ISBN 978-80-2470-939-0.
SHANE, Scott Andrew. A General Theory of Entrepreneurship: The Individual-opportunity Nexus. Cheltenham: Edward Elgar Publishing, 2000, 327 s. ISBN 978-17-8100-799-0.
SRPOVÁ, Jitka a Václav ŘEHOŘ. Základy podnikání: teoretické poznatky, příklady a zkušenosti českých podnikatelů. 1. vyd. Praha: Grada, 2010, 427 s. ISBN 978-80-247-3339-5.
VEBER, Jaromír a Jitka SRPOVÁ. Podnikání malé a střední firmy. 3., aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Grada, 2012, 332 s. ISBN 978-80-247-4520-6.
ZEMÁNEK, Pavel a Jiří KONEČNÝ. Malé a střední podnikání. Zlín: UTB ve Zlíně, FLKŘ, 2012, 122 s. ISBN 978-80-7454-114-8.
Seznam doporučené literatury
FOTR, Jiří a Ivan SOUČEK. Podnikatelský záměr a investiční rozhodování. Praha: Grada, 2005, 356 s. ISBN 978-80-2470-939-0.
SHANE, Scott Andrew. A General Theory of Entrepreneurship: The Individual-opportunity Nexus. Cheltenham: Edward Elgar Publishing, 2000, 327 s. ISBN 978-17-8100-799-0.
SRPOVÁ, Jitka a Václav ŘEHOŘ. Základy podnikání: teoretické poznatky, příklady a zkušenosti českých podnikatelů. 1. vyd. Praha: Grada, 2010, 427 s. ISBN 978-80-247-3339-5.
VEBER, Jaromír a Jitka SRPOVÁ. Podnikání malé a střední firmy. 3., aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Grada, 2012, 332 s. ISBN 978-80-247-4520-6.
ZEMÁNEK, Pavel a Jiří KONEČNÝ. Malé a střední podnikání. Zlín: UTB ve Zlíně, FLKŘ, 2012, 122 s. ISBN 978-80-7454-114-8.
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Hodnoceni vedoucí: 26 bodů
Otázky: Zjišťovala jste možnost získání dotace např. od města Hodonín či z jiných zdrojů? Zodpovězeno
Hodnoceni oponent: 21 bodů
Otázky: 1. Jak byste popsala hodnotovou nabídku nově vzniklé firmy (tzn. Co nabídnete zákazníkům navíc oproti konkurentům)? Zodpovězeno 2. Jaká je doba návratnosti zvažovaného projektu? Zodpovězeno 3. Jak bude vypadat hodnotová křivka Vaší firmy oproti Vašim konkurentům (stačí popsat dva největší konkurenty dle kriteriální analýzy)? Zodpovězeno