Tato rešeršní bakalářská práce se zabývá proteinovými obalovými materiály, které se využívají v potravinářství. Zahrnuje hlavní informace o obalu a popisuje jeho základní charakteristiky. Hlavní část práce je zaměřena na nejčastěji používané druhy proteinových obalů, jejich vlastnosti, výrobu a využití. V závěru práce dochází ke srovnání proteinových obalových materiálů s materiály syntetickými a jsou zde uvedeny klady a zápory.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with protein packaging materials, which are used in the food industry. It includes general information about the package and its basic characteristics. The main part is focused on the most commonly used types of protein packagings, their properties, production and usage. In conclusion, there is a comparison of protein packaging materials and synthetic materials and there are presented their positives and negatives.
packaging materials, proteins, collagen, food industry
Rozsah průvodní práce
42 s. (53862 znaky bez mezer)
Jazyk
CZ
Anotace
Tato rešeršní bakalářská práce se zabývá proteinovými obalovými materiály, které se využívají v potravinářství. Zahrnuje hlavní informace o obalu a popisuje jeho základní charakteristiky. Hlavní část práce je zaměřena na nejčastěji používané druhy proteinových obalů, jejich vlastnosti, výrobu a využití. V závěru práce dochází ke srovnání proteinových obalových materiálů s materiály syntetickými a jsou zde uvedeny klady a zápory.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with protein packaging materials, which are used in the food industry. It includes general information about the package and its basic characteristics. The main part is focused on the most commonly used types of protein packagings, their properties, production and usage. In conclusion, there is a comparison of protein packaging materials and synthetic materials and there are presented their positives and negatives.
packaging materials, proteins, collagen, food industry
Zásady pro vypracování
Cílem práce bude vypracovat rešerši o filmech, povlacích a obalech připravených z proteinových materiálů a zhodnotit klady a zápory jejich použití v potravinářství oproti obalům ze syntetických materiálů.
Zásady pro vypracování
Cílem práce bude vypracovat rešerši o filmech, povlacích a obalech připravených z proteinových materiálů a zhodnotit klady a zápory jejich použití v potravinářství oproti obalům ze syntetických materiálů.
Seznam doporučené literatury
WOOL, Richard P. Bio-based polymers and composites. Amsterdam: Elsevier Academic Press, c2005, 620 s. ISBN 01-276-3952-7.
SIMPSON, W a G CRAWSHAW. Wool: science and technology. Cambridge, England: Woodhead, c2002, 368 s. ISBN 08-493-2820-9.
GENNADIOS, Aristippos. Protein-based films and coatings. Boca Raton: CRC Press, 2002, 650 s. ISBN 15-871-6107-9.
DALEV, Pencho G. Utilisation of waste feathers from poutry slaughter for production of a protein concentrate. Bioresource Technology. 1994, 48(3), 265-267.
Seznam doporučené literatury
WOOL, Richard P. Bio-based polymers and composites. Amsterdam: Elsevier Academic Press, c2005, 620 s. ISBN 01-276-3952-7.
SIMPSON, W a G CRAWSHAW. Wool: science and technology. Cambridge, England: Woodhead, c2002, 368 s. ISBN 08-493-2820-9.
GENNADIOS, Aristippos. Protein-based films and coatings. Boca Raton: CRC Press, 2002, 650 s. ISBN 15-871-6107-9.
DALEV, Pencho G. Utilisation of waste feathers from poutry slaughter for production of a protein concentrate. Bioresource Technology. 1994, 48(3), 265-267.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Čermák:
Jak lze dosáhnout toho, aby se keratin rozpouštěl ve vodě? Studentka výstižně odpověděla na otázku.
dr. Beníček:
Nehrozí u obalovaných mas rozpouštění obalu vlivem obsahu vody? Studentka výstižně odpověděla na otázku.