Bakalářská práce se zabývá luštěninami, kde první část je věnována jejich druhům a cha-rakteristice, v druhé části je popsáno chemické složení a vyzdvižen nutriční význam lusko-vin. Závěrečná část se zaměřuje na úpravu luštěnin pro odbourání flatulentních alfagalak-tosidů pro lepší stravitelnost ve výživě člověka.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor's work were legumes. The species and characteristics of legumes were describe in the first part. The chemical composition and nutritional importance
of legumes was describe in the second part. The treatment of legumes for the reduction
of alpha-galactosidase flatulence for better digestibility in human nutrition was describe
in the final part of this thesis.
Bakalářská práce se zabývá luštěninami, kde první část je věnována jejich druhům a cha-rakteristice, v druhé části je popsáno chemické složení a vyzdvižen nutriční význam lusko-vin. Závěrečná část se zaměřuje na úpravu luštěnin pro odbourání flatulentních alfagalak-tosidů pro lepší stravitelnost ve výživě člověka.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor's work were legumes. The species and characteristics of legumes were describe in the first part. The chemical composition and nutritional importance
of legumes was describe in the second part. The treatment of legumes for the reduction
of alpha-galactosidase flatulence for better digestibility in human nutrition was describe
in the final part of this thesis.
Chemické složení a fyziologický účinek flatulentních alfagalaktosidů.
Možnosti úpravy luštěnin vedoucí k odbourání flatulentních alfagalaktosidů.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Zpracování charakteristiky luštěnin.
Chemické složení a fyziologický účinek flatulentních alfagalaktosidů.
Možnosti úpravy luštěnin vedoucí k odbourání flatulentních alfagalaktosidů.
Seznam doporučené literatury
[1] Dostalova, J., Kadlec, P., Strohalm, J., Culkova, J., Houska, M.(2007), Application of high-pressure processing for preservation of germinated legumes, High Pressure Research, 27,139-142.nl{}
[2] Feng S., Saw Ch.L., Lee Y.K., Huang D. (2007), Fungal-stressed germination of black soybeans leads to generation of oxooctadecadienoic acids in addition to glyceollins, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 55, 8589-8595.nl{}
[3] Kadlec, P.,Dostálová, J.,Houška, M.c ,Strohalm, J.,Culková, J., Hinková, A., Štarhová, H. (2006a) High pressure treatment of germinated chickpea Cicer arietinum L. seeds, Journal of Food Engineering, 77, 445-448.nl{}
Seznam doporučené literatury
[1] Dostalova, J., Kadlec, P., Strohalm, J., Culkova, J., Houska, M.(2007), Application of high-pressure processing for preservation of germinated legumes, High Pressure Research, 27,139-142.nl{}
[2] Feng S., Saw Ch.L., Lee Y.K., Huang D. (2007), Fungal-stressed germination of black soybeans leads to generation of oxooctadecadienoic acids in addition to glyceollins, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 55, 8589-8595.nl{}
[3] Kadlec, P.,Dostálová, J.,Houška, M.c ,Strohalm, J.,Culková, J., Hinková, A., Štarhová, H. (2006a) High pressure treatment of germinated chickpea Cicer arietinum L. seeds, Journal of Food Engineering, 77, 445-448.nl{}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student danou problematiku částečně ovládá, ale její aplikace mu činila potíže. Jeho vystoupení při obhajobě bylo méně jisté a přesvědčivé. Na většinu otázek komise odpověděl správně.