Bakalářská práce se zabývá historií vína. Dále se zaměřuje na pěstování vinné révy v různých klimatických pásmech, rozepisuje se o chemickém složení hroznu a jeho vývo-jových fázích. Zaměřuje se na technologii výroby bílého vína,
alkoholové kvašení. V práci se popisuje označování vína dle cukernatosti šťávy a obsahu zbytkového cukru. Blíže se seznamuje s odrůdovými rozdílnostmi Veltlínského zeleného a Sauvignon blanc.
Annotation in English
This bachelor thesis deals with the history of wine. Further focuses on the cultivation of the vine in different climatic zones, details about the chemical composition of grapes in it´s various stages of development. It focuses on the manufacturing technology of white wine, alcoholic fermentation. The work describes the labelling of wines from the grape juice and the residual sugar content. The varietal differences between of Green Veltliner and Sauvig-non blanc are one of the main topic of this thesis.
Bakalářská práce se zabývá historií vína. Dále se zaměřuje na pěstování vinné révy v různých klimatických pásmech, rozepisuje se o chemickém složení hroznu a jeho vývo-jových fázích. Zaměřuje se na technologii výroby bílého vína,
alkoholové kvašení. V práci se popisuje označování vína dle cukernatosti šťávy a obsahu zbytkového cukru. Blíže se seznamuje s odrůdovými rozdílnostmi Veltlínského zeleného a Sauvignon blanc.
Annotation in English
This bachelor thesis deals with the history of wine. Further focuses on the cultivation of the vine in different climatic zones, details about the chemical composition of grapes in it´s various stages of development. It focuses on the manufacturing technology of white wine, alcoholic fermentation. The work describes the labelling of wines from the grape juice and the residual sugar content. The varietal differences between of Green Veltliner and Sauvig-non blanc are one of the main topic of this thesis.
Popsat technologii výroby bílého vína a jeho chemické složení.
Odrůdová rozdílnost Veltlínské zelené a Sauvignon Blanc.
Označování vín.
Research Plan
I. Teoretická část
Popsat technologii výroby bílého vína a jeho chemické složení.
Odrůdová rozdílnost Veltlínské zelené a Sauvignon Blanc.
Označování vín.
Recommended resources
CALLEC,CH., Encyklopedie vína, Artedit, Praha 2000. ISBN 80-7234-233-1
FARKAŠ, J. Technológia a biochémia vína. 2. Vyd. Praha: Státní nakladatelství
technické literatury, 1973. 773 s. ISBN 63-092-73.
STEIDL, R. Po cestách ke špičkovému vínu. Vyd. 1. Valtice: Národní vinařské
centrum, 2010, 64 s. ISBN 978-80-903201-8-5.
KRAUS, V., FOFFOVÁ, Z., VURM, B. Nová encyklopedie českého a moravské-
ho vína 2. Díl. Praha: Praga Mystica, 2008. ISBN 978-80-86767-09-3.
PAVLOUŠEK, P., Technologické zásady moderní vinifikace hroznů. Vinařský
obzor. Velké Bílovice: Svaz vinařů České republiky, 2004, roč. 97. č. 9, s. 408. ISBN 1212-7884.
Recommended resources
CALLEC,CH., Encyklopedie vína, Artedit, Praha 2000. ISBN 80-7234-233-1
FARKAŠ, J. Technológia a biochémia vína. 2. Vyd. Praha: Státní nakladatelství
technické literatury, 1973. 773 s. ISBN 63-092-73.
STEIDL, R. Po cestách ke špičkovému vínu. Vyd. 1. Valtice: Národní vinařské
centrum, 2010, 64 s. ISBN 978-80-903201-8-5.
KRAUS, V., FOFFOVÁ, Z., VURM, B. Nová encyklopedie českého a moravské-
ho vína 2. Díl. Praha: Praga Mystica, 2008. ISBN 978-80-86767-09-3.
PAVLOUŠEK, P., Technologické zásady moderní vinifikace hroznů. Vinařský
obzor. Velké Bílovice: Svaz vinařů České republiky, 2004, roč. 97. č. 9, s. 408. ISBN 1212-7884.
Enclosed appendices
1 CD
Appendices bound in thesis
illustrations
Taken from the library
No
Full text of the thesis
Appendices
Reviewer's report
Supervisor's report
Defence procedure record
Student danou problematiku částečně ovládá, ale její aplikace mu činila potíže. Jeho vystoupení při obhajobě bylo méně jisté a přesvědčivé. Na většinu otázek komise odpověděl správně.
Hodnocení bakalářské práce bylo sníženo na stupeň E dostatečně kvůli špatnému stylu citování.