Tato bakalářská práce se zabývá netradičními druhy exotického ovoce, jako je např. fej-choa, durian, rambutan apod. Je uveden původ jednotlivých druhů a jejich stručná charak-teristika. U vybraných druhů je uvedeno jejich chemické složení a samostatná kapitola je věnována využití tohoto ovoce v gastronomii. V této práci jsou také popsány citrusové plody, z nichž některé patří také mezi netradiční druhy ovoce. V neposlední řadě je zde zmíněn význam ovoce ve výživě člověka.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with non-traditional types of exotic fruits, such as feijoa, durian, rambutan, etc. It describes the origin of individual species and their brief description. For selected species, chemical composition is mentioned and a separate chapter is devoted to the gastronomy use of this fruit. Also citrus fruits are described in this work; some of them be-long among non-traditional fruits. Last but not least, the importance of fruits in human nu-trition is mentioned.
chemical composition, durian, exotic fruit, gastronomy use, nutrition
Rozsah průvodní práce
43 s. 43037 znaků
Jazyk
CZ
Anotace
Tato bakalářská práce se zabývá netradičními druhy exotického ovoce, jako je např. fej-choa, durian, rambutan apod. Je uveden původ jednotlivých druhů a jejich stručná charak-teristika. U vybraných druhů je uvedeno jejich chemické složení a samostatná kapitola je věnována využití tohoto ovoce v gastronomii. V této práci jsou také popsány citrusové plody, z nichž některé patří také mezi netradiční druhy ovoce. V neposlední řadě je zde zmíněn význam ovoce ve výživě člověka.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with non-traditional types of exotic fruits, such as feijoa, durian, rambutan, etc. It describes the origin of individual species and their brief description. For selected species, chemical composition is mentioned and a separate chapter is devoted to the gastronomy use of this fruit. Also citrus fruits are described in this work; some of them be-long among non-traditional fruits. Last but not least, the importance of fruits in human nu-trition is mentioned.
chemical composition, durian, exotic fruit, gastronomy use, nutrition
Zásady pro vypracování
Charakteristika a rozdělení exotického ovoce.
Popis jednotlivých druhů netradičního exotického ovoce.
Chemické složení.
Využití vybraných druhů v gastronomii.
Zásady pro vypracování
Charakteristika a rozdělení exotického ovoce.
Popis jednotlivých druhů netradičního exotického ovoce.
Chemické složení.
Využití vybraných druhů v gastronomii.
Seznam doporučené literatury
LEHARI, G., COLDITZ, P. Exotické plody, NS Svoboda, Praha 2002
HUŠÁK, S., TÁBORSKÝ, V., VALÍČEK, P. Tropické a subtropické ovoce, pěstování a využití, Brázda, Praha 1996
ŠROT, R. Ovoce. Aventinum, Praha 2005
FLOWERDEW, B. Ovoce. Velká kniha plodů, VOLVOX GLOBATOR, Praha 1995
http://ovoce.smejkalovi.cz/
Seznam doporučené literatury
LEHARI, G., COLDITZ, P. Exotické plody, NS Svoboda, Praha 2002
HUŠÁK, S., TÁBORSKÝ, V., VALÍČEK, P. Tropické a subtropické ovoce, pěstování a využití, Brázda, Praha 1996
ŠROT, R. Ovoce. Aventinum, Praha 2005
FLOWERDEW, B. Ovoce. Velká kniha plodů, VOLVOX GLOBATOR, Praha 1995
http://ovoce.smejkalovi.cz/
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Doc Valášek: Co je kandování? Doc. Juríková: Čeho se týkají bioflavonoidy a citrusové plody? Připomínka k literatuře.