Práce se zabývá technologií výroby speciálních ochucených druhů piv. Práce je zaměřena na piva, do kterých se kromě klasických surovin (voda, slad, chmel) přidává i další surovina za účelem ovlivnění chuti piva. Práce popisuje historii a původ jednotlivých ochucených speciálů a zdůrazňuje rozdíly technologie výroby klasických piv a ochucených piv.
Anotace v angličtině
The thesis describes technology of production of special flavored beers. The work is focused on beers, in addition to classical raw ingredients (water, malt, hops), and other raw ingredients are added to influence the taste of beer. The work describes the history and origin of individual flavored specialties and highlights the differences in technology of production of classic beers and flavored beers.
Klíčová slova
pivo, slad, chmel, ochucené pivo, pivní speciál, pivovarnictví, technologie
Práce se zabývá technologií výroby speciálních ochucených druhů piv. Práce je zaměřena na piva, do kterých se kromě klasických surovin (voda, slad, chmel) přidává i další surovina za účelem ovlivnění chuti piva. Práce popisuje historii a původ jednotlivých ochucených speciálů a zdůrazňuje rozdíly technologie výroby klasických piv a ochucených piv.
Anotace v angličtině
The thesis describes technology of production of special flavored beers. The work is focused on beers, in addition to classical raw ingredients (water, malt, hops), and other raw ingredients are added to influence the taste of beer. The work describes the history and origin of individual flavored specialties and highlights the differences in technology of production of classic beers and flavored beers.
Klíčová slova
pivo, slad, chmel, ochucené pivo, pivní speciál, pivovarnictví, technologie
Historie a původ jednotlivých ochucených speciálů.
Suroviny pro výrobu speciálních ochucených piv.
Technologie výroby speciálních ochucených druhů piv.
Druhy speciálních ochucených piv.
Rozdíly technologie výroby klasických piv a ochucených piv.
Zásady pro vypracování
Teoretická část:
Historie a původ jednotlivých ochucených speciálů.
Suroviny pro výrobu speciálních ochucených piv.
Technologie výroby speciálních ochucených druhů piv.
Druhy speciálních ochucených piv.
Rozdíly technologie výroby klasických piv a ochucených piv.
Seznam doporučené literatury
[1] BASAŘOVÁ, G. ŠAVEL, J. BASAŘ, P. LEJSEK, T. Pivovarství: Teorie a praxe výroby piva, 1. vydání, VŠCHT, Praha 2010, ISBN 978-80-7080-734-7, 904 s.
[2] BRIGGS, D. Brewing: science and practice. Cambridge, England, 2004, xviii, ISBN 08-493-2547-1, 881 p.
[3] PRIEST, F. G.,STEWART, G. G. Handbook of brewing. 2nd ed. Boca Raton: CRC/Taylor & Francis, 2006, Food science and technology. ISBN 9781420015171. 853 p., Dostupné také z: http://marc.crcnetbase.com/isbn/9781420015171
[4] BUHNER, S. H. Posvátná a léčivá bylinná piva: tajemství prastarého kvašení. Praha: Volvox Globator, 2002, Mandragora, ISBN 80-7207-481-4.455 s.
Seznam doporučené literatury
[1] BASAŘOVÁ, G. ŠAVEL, J. BASAŘ, P. LEJSEK, T. Pivovarství: Teorie a praxe výroby piva, 1. vydání, VŠCHT, Praha 2010, ISBN 978-80-7080-734-7, 904 s.
[2] BRIGGS, D. Brewing: science and practice. Cambridge, England, 2004, xviii, ISBN 08-493-2547-1, 881 p.
[3] PRIEST, F. G.,STEWART, G. G. Handbook of brewing. 2nd ed. Boca Raton: CRC/Taylor & Francis, 2006, Food science and technology. ISBN 9781420015171. 853 p., Dostupné také z: http://marc.crcnetbase.com/isbn/9781420015171
[4] BUHNER, S. H. Posvátná a léčivá bylinná piva: tajemství prastarého kvašení. Praha: Volvox Globator, 2002, Mandragora, ISBN 80-7207-481-4.455 s.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student prokázal hluboké teoretické znalosti dané problematiky a schopnost jejich aplikace. Obhajoba diplomové práce byla přesvědčivá a úplná. Na otázky vedoucího, oponenta a komise odpovídal pohotově, věcně a správně. Doc. Juríková: Vyrobila jste si vzorky piva sama a kde?