V teoretické části bakalářské práce jsou vysvětleny pojmy potravinová soběstačnost, biopotravina spolu s vymezením nabídky biopotravin na českém trhu. V praktické části je popsána míra soběstačnosti v oblasti nabídky biopotravin v České republice ve vybraných komoditách, jako jsou například masné a mléčné výrobky, vejce a dětská výživa. Pro zjištění případných rizik je zvolena metoda analýzy rizik.
Anotace v angličtině
The theoretical part explains the concepts of food self-sufficiency, bio - food together with the definition of organic food on the Czech market. The practical part describes the degree of self-sufficiency in organic food in the Czech Republic in selected commodities, such as meat and dairy products, eggs and baby food. For disclosure - ing potential risks have selected the method of risk analysis.
V teoretické části bakalářské práce jsou vysvětleny pojmy potravinová soběstačnost, biopotravina spolu s vymezením nabídky biopotravin na českém trhu. V praktické části je popsána míra soběstačnosti v oblasti nabídky biopotravin v České republice ve vybraných komoditách, jako jsou například masné a mléčné výrobky, vejce a dětská výživa. Pro zjištění případných rizik je zvolena metoda analýzy rizik.
Anotace v angličtině
The theoretical part explains the concepts of food self-sufficiency, bio - food together with the definition of organic food on the Czech market. The practical part describes the degree of self-sufficiency in organic food in the Czech Republic in selected commodities, such as meat and dairy products, eggs and baby food. For disclosure - ing potential risks have selected the method of risk analysis.
Teoretické vymezení potravinové soběstačnosti, pojmu biopotravina a nabídky biopotravin na českém trhu
Analýza míry soběstačnosti v oblasti nabídky biopotravin ve vybraných kategoriích potravin
Analýza rizik míry soběstačnosti v oblasti nabídky biopotravin v ČR a doporučení
Zásady pro vypracování
Teoretické vymezení potravinové soběstačnosti, pojmu biopotravina a nabídky biopotravin na českém trhu
Analýza míry soběstačnosti v oblasti nabídky biopotravin ve vybraných kategoriích potravin
Analýza rizik míry soběstačnosti v oblasti nabídky biopotravin v ČR a doporučení
Seznam doporučené literatury
[1] FORŠT, J. Kapesní biolexikon: průvodce biotrhem a trhem zdravé výživy. Praha: IFP Publishing & Engineering, 2007. \vsp{1,5mm}
[2] LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BILÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost. 1. vyd. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7 \vsp{1,5mm}
[3] ŠEFČÍK, Vladimír. Analýza rizik. 1. vyd. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009. ISBN: 978-80-7318-696-8 \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] FORŠT, J. Kapesní biolexikon: průvodce biotrhem a trhem zdravé výživy. Praha: IFP Publishing & Engineering, 2007. \vsp{1,5mm}
[2] LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BILÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost. 1. vyd. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7 \vsp{1,5mm}
[3] ŠEFČÍK, Vladimír. Analýza rizik. 1. vyd. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009. ISBN: 978-80-7318-696-8 \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
CD
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Lukášková přečetla hodnocení vedoucího BP, doc. Valášek přečetl hodnocení oponenta BP a položil čtyři otázky. Ing. Hart položil doplňující otázky ohledně SWOT analýzy. Prof. Chalachula