Tématem této práce jsou bojové dávky potravin. Začátek je věnován seznámení s bojovými dávkami potravin u nás a seznámení s předpisy, které stanovují normy v celé této problematice. V dalších kapitolách nalezneme popis a porovnání potravinových dávek ve vybraných státech. V praktické části je uveden průzkum spokojenosti uživatelů a přesné porovnání dávek, které používá naše armáda s dávkami, které jsou užívány ve světě.
Anotace v angličtině
The theme of this work is combat rations. The beginning is devoted to an introduction to combat rations in our country and the regulations that determine standards throughout this issue. In the following chapters, we find a description and comparison of food rations in selected states. The practical part includes a satisfaction survey, and an accurate compari-son of rations used by our military and rations used in the world.
Klíčová slova
Bojové dávky potravin, výživa vojáka, stravování v krizových situacích,
Klíčová slova v angličtině
Combat rations, soldier's nutrition, eating in crisis situations
Rozsah průvodní práce
80 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Tématem této práce jsou bojové dávky potravin. Začátek je věnován seznámení s bojovými dávkami potravin u nás a seznámení s předpisy, které stanovují normy v celé této problematice. V dalších kapitolách nalezneme popis a porovnání potravinových dávek ve vybraných státech. V praktické části je uveden průzkum spokojenosti uživatelů a přesné porovnání dávek, které používá naše armáda s dávkami, které jsou užívány ve světě.
Anotace v angličtině
The theme of this work is combat rations. The beginning is devoted to an introduction to combat rations in our country and the regulations that determine standards throughout this issue. In the following chapters, we find a description and comparison of food rations in selected states. The practical part includes a satisfaction survey, and an accurate compari-son of rations used by our military and rations used in the world.
Klíčová slova
Bojové dávky potravin, výživa vojáka, stravování v krizových situacích,
Klíčová slova v angličtině
Combat rations, soldier's nutrition, eating in crisis situations
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakteristika BDP.
Popište existující BDP ve vybraných evropských státech.
Popište existující BDP ve vybraných mimoevropských státech .
Závěry a návrhy na doporučení .
Seznam použité literatury.
II. Praktická část
Proveďte dotazník průzkumu spokojenosti českých BDP.
Srovnejte dostupné BDP.
Vyvoďte závěr a stanovte doporučení.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakteristika BDP.
Popište existující BDP ve vybraných evropských státech.
Popište existující BDP ve vybraných mimoevropských státech .
Závěry a návrhy na doporučení .
Seznam použité literatury.
II. Praktická část
Proveďte dotazník průzkumu spokojenosti českých BDP.
Srovnejte dostupné BDP.
Vyvoďte závěr a stanovte doporučení.
Seznam doporučené literatury
[1] HRABĚ, J. Bojové dávky potravin. Vyškov, 2003. Habilitační práce. Vysoká vojenská škola pozemního vojska.
[2] HRABĚ, NOVÁK . Výzkum problémů stravování vojsk - STRAVO 1 a 2. Vyškov, 1999. Závěrečná zpráva výzkumného úkolu. Vysoká vojenská škola pozemního vojska.
[3] HARRINGTON, S. Unitized Group Rations Update.: R&DA 59th Annual Spring Meeting and Exhibition:Supporting The War-fi ghters In All Enviroments [online]. New Orleans, 2005 [cit. 2016-01-05]. Dostupné z: www. militaryfood.org.
[4] HEFNAWY, M. NATO Science for Peace and Security Series A-Chemistry and Biology [online]. 2011 [cit. 2016-01-05]. Dostupné z: web of science.
[5] FEAGANS. ASSOC MILITARY SURG US-military medicine: 9320 OLD GEORGETOWN RD, BETHESDA [online]. USA, 2010 [cit. 2016-01-05]. Dostupné z: web of science.
[6] HRABĚ, FRYČ. Dávky předpřipravených potravin pro AČR. Vojenské rozhledy. 2010, 19(3): 51. ISSN 1210-3292.
Seznam doporučené literatury
[1] HRABĚ, J. Bojové dávky potravin. Vyškov, 2003. Habilitační práce. Vysoká vojenská škola pozemního vojska.
[2] HRABĚ, NOVÁK . Výzkum problémů stravování vojsk - STRAVO 1 a 2. Vyškov, 1999. Závěrečná zpráva výzkumného úkolu. Vysoká vojenská škola pozemního vojska.
[3] HARRINGTON, S. Unitized Group Rations Update.: R&DA 59th Annual Spring Meeting and Exhibition:Supporting The War-fi ghters In All Enviroments [online]. New Orleans, 2005 [cit. 2016-01-05]. Dostupné z: www. militaryfood.org.
[4] HEFNAWY, M. NATO Science for Peace and Security Series A-Chemistry and Biology [online]. 2011 [cit. 2016-01-05]. Dostupné z: web of science.
[5] FEAGANS. ASSOC MILITARY SURG US-military medicine: 9320 OLD GEORGETOWN RD, BETHESDA [online]. USA, 2010 [cit. 2016-01-05]. Dostupné z: web of science.
[6] HRABĚ, FRYČ. Dávky předpřipravených potravin pro AČR. Vojenské rozhledy. 2010, 19(3): 51. ISSN 1210-3292.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Doc. Ing. František Buňka, Ph.D. seznámil komisi s posudkem vedoucího práce. Prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc. seznámil komisi se stanoviskem oponenta a položil otázky oponenta. 1) Jsou bojové dávky potravin ve Vámi popisovaných zemích energeticky a nutričně strovnatelné ? Studentka zodpověděla všechny otázky komise. Studentka potvrdila stanovisko vedoucího práce a prokázala znalost dané problematiky.