Bakalářská práce, kterou jsem zpracoval na téma "Analýza rizik spojených se zakládáním podniku" analyzuje situaci trhu potravin a vyhodnocuje rizika podniku potravinářského uplatnění. V teoretické části jsou popsány možné právní formy podnikání a podniku, jejich rizika a také strategické analýzy určující pozici podniku na trhu. Praktická část navazuje na teoretické poznatky a rozebírá optimální právní formu založení podniku, podnikatelská rizika, uplatnění strategických analýz a zhodnocení rizikových faktorů.
Anotace v angličtině
The Bachelor´s thesis, which i worked on the topic "Analysis of the risks associated with the establishment of enterprise" analyzes the situation in the food market and assesses the risks of food enterprises. The theoretical part describes possible legal forms of business and enterprises, their risks and strategic analysis of determining position on the market. The practical part follows the theoretical knowledge and discusses the optimal legal forms of company establishment, business risks, applying strategic analysis and assessment of risk factors.
Klíčová slova
Riziko, podnik, podnikatel, analýza rizik, SWOT analýza, PEST analýza.
Klíčová slova v angličtině
Risk, enterprise, businessman, risk analysis, SWOT analysis, PEST analysis.
Rozsah průvodní práce
71 s. (88 095 znaků).
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce, kterou jsem zpracoval na téma "Analýza rizik spojených se zakládáním podniku" analyzuje situaci trhu potravin a vyhodnocuje rizika podniku potravinářského uplatnění. V teoretické části jsou popsány možné právní formy podnikání a podniku, jejich rizika a také strategické analýzy určující pozici podniku na trhu. Praktická část navazuje na teoretické poznatky a rozebírá optimální právní formu založení podniku, podnikatelská rizika, uplatnění strategických analýz a zhodnocení rizikových faktorů.
Anotace v angličtině
The Bachelor´s thesis, which i worked on the topic "Analysis of the risks associated with the establishment of enterprise" analyzes the situation in the food market and assesses the risks of food enterprises. The theoretical part describes possible legal forms of business and enterprises, their risks and strategic analysis of determining position on the market. The practical part follows the theoretical knowledge and discusses the optimal legal forms of company establishment, business risks, applying strategic analysis and assessment of risk factors.
Klíčová slova
Riziko, podnik, podnikatel, analýza rizik, SWOT analýza, PEST analýza.
Klíčová slova v angličtině
Risk, enterprise, businessman, risk analysis, SWOT analysis, PEST analysis.
Zásady pro vypracování
Zpracujte průzkum literárních zdrojů a vypracujte teoretické a metodické poznatky týkající se problematiky zakládání podniku.
Analyzujte a zhodnoťte potencionální rizika.
Vyhodnoťte poznatky nasbírané z teoretické a praktické části, formulujte závěry a vyhodnoťte cíle bakalářské práce.
Zásady pro vypracování
Zpracujte průzkum literárních zdrojů a vypracujte teoretické a metodické poznatky týkající se problematiky zakládání podniku.
Analyzujte a zhodnoťte potencionální rizika.
Vyhodnoťte poznatky nasbírané z teoretické a praktické části, formulujte závěry a vyhodnoťte cíle bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
[1] SMEJKAL, Vladimír a Karel RAIS. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 3., rozš. a aktualiz. vyd. Praha: Grada, 2010, 354 s. Expert (Grada). ISBN 978-80-247-3051-6. \vsp{1,5mm}
[2] SRPOVÁ, Jitka a Václav ŘEHOŘ. Základy podnikání: teoretické poznatky, příklady a zkušenosti českých podnikatelů. 1. vyd. Praha: Grada, 2010, 427 s. Expert (Grada). ISBN 978-80-247-3339-5. \vsp{1,5mm}
[3] SYNEK, Miloslav a Eva KISLINGEROVÁ. Podniková ekonomika. 6., přeprac. a dopl. vyd. V Praze: C.H. Beck, 2015, xxviii, 526 s. Beckovy ekonomické učebnice. ISBN 9788074002748. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] SMEJKAL, Vladimír a Karel RAIS. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 3., rozš. a aktualiz. vyd. Praha: Grada, 2010, 354 s. Expert (Grada). ISBN 978-80-247-3051-6. \vsp{1,5mm}
[2] SRPOVÁ, Jitka a Václav ŘEHOŘ. Základy podnikání: teoretické poznatky, příklady a zkušenosti českých podnikatelů. 1. vyd. Praha: Grada, 2010, 427 s. Expert (Grada). ISBN 978-80-247-3339-5. \vsp{1,5mm}
[3] SYNEK, Miloslav a Eva KISLINGEROVÁ. Podniková ekonomika. 6., přeprac. a dopl. vyd. V Praze: C.H. Beck, 2015, xxviii, 526 s. Beckovy ekonomické učebnice. ISBN 9788074002748. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}