Tato bakalářská práce se zabývá různými faktory, které způsobují mikrobiální kontaminaci kosmetických přípravků. Dále se zabývá jednotlivými skupinami mikroorganizmů, které se mohou v kosmetických přípravcích nacházet a také konzervačními látkami v kosmetických přípravcích.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis examines factors that cause microbial contamination of cosmetics. It also deals with the different groups of microorganisms that can be found in cosmetics, and also preservatives in cosmetic products.
cosmetic products, microbial contamination, skin microflora, good manufacturing practise
Rozsah průvodní práce
55
Jazyk
CZ
Anotace
Tato bakalářská práce se zabývá různými faktory, které způsobují mikrobiální kontaminaci kosmetických přípravků. Dále se zabývá jednotlivými skupinami mikroorganizmů, které se mohou v kosmetických přípravcích nacházet a také konzervačními látkami v kosmetických přípravcích.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis examines factors that cause microbial contamination of cosmetics. It also deals with the different groups of microorganisms that can be found in cosmetics, and also preservatives in cosmetic products.
GEIS, P. A. Cosmetic Microbiology: A Practical Approach. New York: Taylor& Francis Group, 2006. 295 p. ISBN 978-0-8493-1453-7.
ORTH, D. S., DENYER, S. P., KABARA, J. J. Cosmetic and Drug Microbiology. New York: InformaHealth Care, 2006. 375 p. ISBN 978-0-8493-7266-7.
ROGIERS, V., PAUWELS, M. Safety Assessment of Cosmetics in Europe.KargerMedical and ScientificPublishers, 2008. 213 p. ISBN 978-3-8055-8655-9.
CAMPANA, R., SCESA, C., PATRONE, V., VITTORIA, E., BAFFONE, W. Microbiological study of cosmetic products during their use by consumers: health risk and efficacy of preservative systems.Lett. Appl. Microbiol. 2006, 43,p. 301 - 306.
Seznam doporučené literatury
Doporučená literatura
GEIS, P. A. Cosmetic Microbiology: A Practical Approach. New York: Taylor& Francis Group, 2006. 295 p. ISBN 978-0-8493-1453-7.
ORTH, D. S., DENYER, S. P., KABARA, J. J. Cosmetic and Drug Microbiology. New York: InformaHealth Care, 2006. 375 p. ISBN 978-0-8493-7266-7.
ROGIERS, V., PAUWELS, M. Safety Assessment of Cosmetics in Europe.KargerMedical and ScientificPublishers, 2008. 213 p. ISBN 978-3-8055-8655-9.
CAMPANA, R., SCESA, C., PATRONE, V., VITTORIA, E., BAFFONE, W. Microbiological study of cosmetic products during their use by consumers: health risk and efficacy of preservative systems.Lett. Appl. Microbiol. 2006, 43,p. 301 - 306.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
MUDr.Štenberský: Jak byla testována kosmetika ve studii z Jordánska? Záleží volba konzervace na typu kosmetického prostředků?
Ing. Krejčí: Víte, jak se dá dekontaminovat výrobní zařízení po odstávce?
Doc. Janiš: Víte, co jsou zátěžové testy u kosmetických prostředků? Já je Váš názor na formaldehyd a jeho použití v kosmetice?
Doc. Kašpárková: Jak byste zabránila kontaminaci výrobků lidskými zdroji? Jaký problém je spojen s konzervací parabeny?