Diplomová práce se zabývá možností zajištění stravování členů Integrovaného záchranného systému a civilního obyvatelstva (mužů a žen) v případě vzniku krizových stavů. Obsahuje návrhy jídelníčků sestavené z dostupných velkoobjemových balení předpřipravených potravin na českém trhu. Uvádí energetické a nutriční vyhodnocení navržených jídelníčků, které rovněž analyzuje z ekonomického hlediska.
Anotace v angličtině
This thesis deals with facility of providing catering service for the members of the Integrated Rescue System and civil population (men and women) in case of a state of emergency. Given suggestions include various menus drawn up from available bulk food prepared ahead, and available in the Czech market. Both energetic and nutritional values of suggested menus are shown together with the consequent analysis of such proposals in economic terms.
state of emergency, IRS (Integrated Rescue System), catering of population, bulk food, evaluation of nourishment
Rozsah průvodní práce
73
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práce se zabývá možností zajištění stravování členů Integrovaného záchranného systému a civilního obyvatelstva (mužů a žen) v případě vzniku krizových stavů. Obsahuje návrhy jídelníčků sestavené z dostupných velkoobjemových balení předpřipravených potravin na českém trhu. Uvádí energetické a nutriční vyhodnocení navržených jídelníčků, které rovněž analyzuje z ekonomického hlediska.
Anotace v angličtině
This thesis deals with facility of providing catering service for the members of the Integrated Rescue System and civil population (men and women) in case of a state of emergency. Given suggestions include various menus drawn up from available bulk food prepared ahead, and available in the Czech market. Both energetic and nutritional values of suggested menus are shown together with the consequent analysis of such proposals in economic terms.
state of emergency, IRS (Integrated Rescue System), catering of population, bulk food, evaluation of nourishment
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakteristika krizových stavů.
Současný stav stravování obyvatelstva v krizových stavech.
Nutriční a energetické hodnocení stravy.
II. Praktická část
Dostupnost velkoobjemových balení potravin na českém trhu.
Návrh skladby velkoobjemových balení potravin na 7 dní.
Nutriční a ekonomické zhodnocení navrženého jídelníčku.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakteristika krizových stavů.
Současný stav stravování obyvatelstva v krizových stavech.
Nutriční a energetické hodnocení stravy.
II. Praktická část
Dostupnost velkoobjemových balení potravin na českém trhu.
Návrh skladby velkoobjemových balení potravin na 7 dní.
Nutriční a ekonomické zhodnocení navrženého jídelníčku.
Seznam doporučené literatury
[1] Referenční hodnoty pro příjem živin. V ČR 1. vyd. Praha: Společnost pro výživu, 2011, 192 s. ISBN 978-80-254-6987-3.
[2] VALÁŠEK, Jarmil a František KOVÁŘÍK et al. Krizové řízení při nevojenských krizových situacích, modul C: účelová publikace pro krizové řízení. Praha: MV ČR, 2008. ISBN 978-80-86640-93-8. [158 s.].
[3] VELÍŠEK, Jan a Jana HAJŠLOVÁ. Chemie potravin. Rozš. a přeprac. 3. vyd. Tábor: OSSIS, 2009. ISBN 978-80-86659-17-6.
[4] BUŇKA, F., LOUKOTOVÁ, L., HRABĚ, J., KADIDLOVÁ, H.: Možnosti využití velkoplošných prodejen potravin při stravování obyvatelstva v krizových stavech. Zlín, 2008.
[5] VAN DE WALLE, Bartel, Bert BRUGGHEMANS a Tina COMES. Improving situation awareness in crisis response teams: An experimental analysis of enriched information and centralized coordination. International Journal of Human-Computer Studies [online]. 2016, 95, 66-79 [cit. 2016-10-12]. DOI: 10.1016/j.ijhcs.2016.05.001. ISSN 10715819.
Seznam doporučené literatury
[1] Referenční hodnoty pro příjem živin. V ČR 1. vyd. Praha: Společnost pro výživu, 2011, 192 s. ISBN 978-80-254-6987-3.
[2] VALÁŠEK, Jarmil a František KOVÁŘÍK et al. Krizové řízení při nevojenských krizových situacích, modul C: účelová publikace pro krizové řízení. Praha: MV ČR, 2008. ISBN 978-80-86640-93-8. [158 s.].
[3] VELÍŠEK, Jan a Jana HAJŠLOVÁ. Chemie potravin. Rozš. a přeprac. 3. vyd. Tábor: OSSIS, 2009. ISBN 978-80-86659-17-6.
[4] BUŇKA, F., LOUKOTOVÁ, L., HRABĚ, J., KADIDLOVÁ, H.: Možnosti využití velkoplošných prodejen potravin při stravování obyvatelstva v krizových stavech. Zlín, 2008.
[5] VAN DE WALLE, Bartel, Bert BRUGGHEMANS a Tina COMES. Improving situation awareness in crisis response teams: An experimental analysis of enriched information and centralized coordination. International Journal of Human-Computer Studies [online]. 2016, 95, 66-79 [cit. 2016-10-12]. DOI: 10.1016/j.ijhcs.2016.05.001. ISSN 10715819.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka potvrdila hodnocení vedoucího práce jistým, vyčerpávajícím způsobem. Prokázala hluboké znalosti teoretických zásad studované problematiky. K obhajobě diplomové práce nebyly ze strany komise žádné připomínky.