V teoretické části se zaměřte na vedlejší produkty maso-zpracujících závodů a na možnosti jejich zpracování; popište výrobu a využití želatin. V praktické části posuďte možnosti zpracování vybraných vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren biotechnologickým
procesem na želatiny, studujte vliv vybraných technologických podmínek na účinnost procesu; charakterizujte připravené želatiny. Výsledky zpracujte tabelárně, graficky, proveďte diskusi. Navrhněte optimální podmínky zpracování vedlejších kolagenních produktů a zhodnoťte význam výsledků pro praxi.
Anotace v angličtině
The theoretical part will focus on the by-products of the meat-handlers factories and processing functions; describe the production and use of gelatin. In the practical part of the judge handling capabilities of selected secondary collagen products from poultry biotechnology process on gelatins, study the effect of selected technological conditions on process efficiency; Characterize the prepared gelatin. Process results in tabular, graphical, complete the discussion. Design the optimum conditions for processing the by-products of collagen and assess the significance of the results in practice.
Klíčová slova
želatina, vedlejší produkty masného průmyslu, kolagen, drůbež, běháky, kuře
Klíčová slova v angličtině
gelatin, by-products of meat industry, collagen, poultry, poews, chick
Rozsah průvodní práce
72 s.
Jazyk
CZ
Anotace
V teoretické části se zaměřte na vedlejší produkty maso-zpracujících závodů a na možnosti jejich zpracování; popište výrobu a využití želatin. V praktické části posuďte možnosti zpracování vybraných vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren biotechnologickým
procesem na želatiny, studujte vliv vybraných technologických podmínek na účinnost procesu; charakterizujte připravené želatiny. Výsledky zpracujte tabelárně, graficky, proveďte diskusi. Navrhněte optimální podmínky zpracování vedlejších kolagenních produktů a zhodnoťte význam výsledků pro praxi.
Anotace v angličtině
The theoretical part will focus on the by-products of the meat-handlers factories and processing functions; describe the production and use of gelatin. In the practical part of the judge handling capabilities of selected secondary collagen products from poultry biotechnology process on gelatins, study the effect of selected technological conditions on process efficiency; Characterize the prepared gelatin. Process results in tabular, graphical, complete the discussion. Design the optimum conditions for processing the by-products of collagen and assess the significance of the results in practice.
Klíčová slova
želatina, vedlejší produkty masného průmyslu, kolagen, drůbež, běháky, kuře
Klíčová slova v angličtině
gelatin, by-products of meat industry, collagen, poultry, poews, chick
Zásady pro vypracování
1. V teoretické části se zaměřte na vedlejší produkty maso-zpracujících závodů a na možnosti jejich zpracování; popište výrobu a využití želatin.
2. V praktické části posuďte možnosti zpracování vybraných vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren biotechnologickým procesem na želatiny, studujte vliv vybraných technologických podmínek na účinnost procesu; charakterisujte připravené želatiny.
3. Výsledky zpracujte tabelárně, graficky, proveďte diskusi.
4. Navrhněte optimální podmínky zpracování vedlejších kolagenních produktů a zhodnoťte význam výsledků pro praxi.
Zásady pro vypracování
1. V teoretické části se zaměřte na vedlejší produkty maso-zpracujících závodů a na možnosti jejich zpracování; popište výrobu a využití želatin.
2. V praktické části posuďte možnosti zpracování vybraných vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren biotechnologickým procesem na želatiny, studujte vliv vybraných technologických podmínek na účinnost procesu; charakterisujte připravené želatiny.
3. Výsledky zpracujte tabelárně, graficky, proveďte diskusi.
4. Navrhněte optimální podmínky zpracování vedlejších kolagenních produktů a zhodnoťte význam výsledků pro praxi.
Seznam doporučené literatury
R. Schrieber, H. Gareis: Gelatine Handbook: Theory and Industrial Practice. Weinheim: Wiley-VCH Verlag, 2007.
H.W. Ockerman, C.L. Hansen: Animal By-Product Processing & Utilization. CRC Press: Boca Raton, 2000.
Vědecké články a monografie z elektronických databásí (např. Web of Science, ScienceDirect a další; databáse elektronických knih (např. Knovel).
Seznam doporučené literatury
R. Schrieber, H. Gareis: Gelatine Handbook: Theory and Industrial Practice. Weinheim: Wiley-VCH Verlag, 2007.
H.W. Ockerman, C.L. Hansen: Animal By-Product Processing & Utilization. CRC Press: Boca Raton, 2000.
Vědecké články a monografie z elektronických databásí (např. Web of Science, ScienceDirect a další; databáse elektronických knih (např. Knovel).
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
prof. Ing. Pavol Alexy, Ph.D.:
Na základě čoho ste stanovili optimálne podmínky procesu? Použili ste pre výpočet regresné rovnice? Student výstižně odpověděl na otázky.