Bakalářská práce je zaměřena na kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin. Práce se skládá ze dvou částí a to teoretické a praktické. Bylo zde popsáno zpracování drůbeže a vedlejší produkty drůbeže a jejich využití. Dále zde byly popsány druhy bílkovin a charakterizovány jejich vlastnosti. Praktická část je zaměřena na posouzení možností zpracování kuřecích běháků a studium vlivů vybraných technologických podmínek na výtěžnost želatiny, pevnost a obsah popelovin v želatině. Výsledky byly statisticky vyhodnoceny, zpracovány do grafů a byly navrženy optimální podmínky zpracování kuřecích běháků.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis is focused on chicken feet as non-traditional source of protein. This work consists of theoretical and pratical part. The described processing and by-products and their use. The practical part is focused on assessment of theatment options of chicken feet and study the technological conditions for recovery, and the ash content of the mixture. The results were statistically evaluated, processed in graphs and designed the optimal conditions.
Bakalářská práce je zaměřena na kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin. Práce se skládá ze dvou částí a to teoretické a praktické. Bylo zde popsáno zpracování drůbeže a vedlejší produkty drůbeže a jejich využití. Dále zde byly popsány druhy bílkovin a charakterizovány jejich vlastnosti. Praktická část je zaměřena na posouzení možností zpracování kuřecích běháků a studium vlivů vybraných technologických podmínek na výtěžnost želatiny, pevnost a obsah popelovin v želatině. Výsledky byly statisticky vyhodnoceny, zpracovány do grafů a byly navrženy optimální podmínky zpracování kuřecích běháků.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis is focused on chicken feet as non-traditional source of protein. This work consists of theoretical and pratical part. The described processing and by-products and their use. The practical part is focused on assessment of theatment options of chicken feet and study the technological conditions for recovery, and the ash content of the mixture. The results were statistically evaluated, processed in graphs and designed the optimal conditions.
1. Zpracujte literární studii na zadané téma a zhodnoťte ji s ohledem na praktickou část práce.
2. V praktické části posuďte možnosti zpracování kuřecích běháků na želatiny, respektive
hydrolysáty, studujte vliv vybraných technologických podmínek.
3. Výsledky zpracujte tabelárně, graficky, proveďte diskusi.
4. Pokuste se navrhnout optimální podmínky zpracování.
Zásady pro vypracování
1. Zpracujte literární studii na zadané téma a zhodnoťte ji s ohledem na praktickou část práce.
2. V praktické části posuďte možnosti zpracování kuřecích běháků na želatiny, respektive
hydrolysáty, studujte vliv vybraných technologických podmínek.
3. Výsledky zpracujte tabelárně, graficky, proveďte diskusi.
4. Pokuste se navrhnout optimální podmínky zpracování.
Seznam doporučené literatury
R. Schrieber, H. Gareis: Gelatine Handbook: Theory and Industrial Praktice. Weinheim:
Wiley-VCH Verlag, 2007.
H.W. Ockerman, C.L. Hansen: Animal By-Product processing & Utilization. CRC Press:
Boca Raton, 2000.
Vědecké články a monografie z elektronických databásí (např. Web of Science, ScienceDirect
a další; databáze elektronických knih (např. Knovel).
Seznam doporučené literatury
R. Schrieber, H. Gareis: Gelatine Handbook: Theory and Industrial Praktice. Weinheim:
Wiley-VCH Verlag, 2007.
H.W. Ockerman, C.L. Hansen: Animal By-Product processing & Utilization. CRC Press:
Boca Raton, 2000.
Vědecké články a monografie z elektronických databásí (např. Web of Science, ScienceDirect
a další; databáze elektronických knih (např. Knovel).
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Stoklasa: Co se děje s hydrolyzátem, když jeho viskozita s intenzitou hydrolýzu klesá? Student výstižně odpověděl na otázku.