Hlavní problematika této bakalářské práce je zaměřená na produkci surovin rostlinného původu, a to zejména pro potravinářský průmysl, ale také pro jiná výrobní odvětví. V teoretické části se práce zabývá klasifikací těchto surovin, způsoby a technologiemi produkce a následným využitím. Práce se dále zabývá dopady produkce vybraných surovin, a to zejména dopady na životní prostředí. Vybraní zástupci pak toto velmi rozsáhlé téma zúží na lokální problematiku. Práce je tedy více věnována domácím a lépe dostupným surovinám, které jsou v našich podmínkách nejvíce rozšířeny. Výběr konkrétních zástupců surovin a pozorování životního cyklu těchto rostlin v terénu včetně vlivů produkce na okolí zaznamenává praktická část práce.
Anotace v angličtině
The main issue of this bachelor thesis is focused on the production of raw materials of plant origin, especially for the food industry, but also for other industries. In the theoretical part, the thesis deals with the classification of these raw materials, methods and technologies of production and subsequent utilization. The work also deals with the impacts of the production of various selected sub-planes, especially environmental impacts. Selected representatives will narrow this very large topic to local issues. The work is therefore more devoted to domestic and better available raw materials, which are most widespread in our conditions. Selection of specific representatives of raw materials and observation of the life cycle of these plants in the field, including the effects of production on the environment may be found in practical part of the work.
Hlavní problematika této bakalářské práce je zaměřená na produkci surovin rostlinného původu, a to zejména pro potravinářský průmysl, ale také pro jiná výrobní odvětví. V teoretické části se práce zabývá klasifikací těchto surovin, způsoby a technologiemi produkce a následným využitím. Práce se dále zabývá dopady produkce vybraných surovin, a to zejména dopady na životní prostředí. Vybraní zástupci pak toto velmi rozsáhlé téma zúží na lokální problematiku. Práce je tedy více věnována domácím a lépe dostupným surovinám, které jsou v našich podmínkách nejvíce rozšířeny. Výběr konkrétních zástupců surovin a pozorování životního cyklu těchto rostlin v terénu včetně vlivů produkce na okolí zaznamenává praktická část práce.
Anotace v angličtině
The main issue of this bachelor thesis is focused on the production of raw materials of plant origin, especially for the food industry, but also for other industries. In the theoretical part, the thesis deals with the classification of these raw materials, methods and technologies of production and subsequent utilization. The work also deals with the impacts of the production of various selected sub-planes, especially environmental impacts. Selected representatives will narrow this very large topic to local issues. The work is therefore more devoted to domestic and better available raw materials, which are most widespread in our conditions. Selection of specific representatives of raw materials and observation of the life cycle of these plants in the field, including the effects of production on the environment may be found in practical part of the work.
Charakterizujte suroviny rostlinného původu a způsoby jejich získávání.
Přehledně zpracujte současné poznatky o složení surovin rostlinného původu.
Pojednejte o aspektech získávání surovin rostlinného původu.
Přehledně popište ekologické dopady zpracování surovin rostlinného původu.
Získané poznatky vyhodnoťte, diskutujte a formulujte závěry a doporučení.
Zásady pro vypracování
Charakterizujte suroviny rostlinného původu a způsoby jejich získávání.
Přehledně zpracujte současné poznatky o složení surovin rostlinného původu.
Pojednejte o aspektech získávání surovin rostlinného původu.
Přehledně popište ekologické dopady zpracování surovin rostlinného původu.
Získané poznatky vyhodnoťte, diskutujte a formulujte závěry a doporučení.
Seznam doporučené literatury
[1] FRANCIS, FREDERICK, J.Encyclopedia of Food Science and Technology (2nd Edition) Volumes 1-4. John Wiley & Sons, 2003. ISBN 978-1-59124-460-8. \vsp{1,5mm}
[2] ZEUTHEN, P., BOGH-SORENSEN, L. Food preservation Techniques. Woodhead Publishing., 2003. ISBN 978-1-85573. \vsp{1,5mm}
[3] KYZLINK, V. Principles of food preservation. KYZLINK, V. P. ELSEVIER, Amsterdam-Oxford-New York-Tokyo, 1990. ISBN 0-444-98844-0. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] FRANCIS, FREDERICK, J.Encyclopedia of Food Science and Technology (2nd Edition) Volumes 1-4. John Wiley & Sons, 2003. ISBN 978-1-59124-460-8. \vsp{1,5mm}
[2] ZEUTHEN, P., BOGH-SORENSEN, L. Food preservation Techniques. Woodhead Publishing., 2003. ISBN 978-1-85573. \vsp{1,5mm}
[3] KYZLINK, V. Principles of food preservation. KYZLINK, V. P. ELSEVIER, Amsterdam-Oxford-New York-Tokyo, 1990. ISBN 0-444-98844-0. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Otázky oponenta k obhajobě bakalářské práce:
Jak vhodně zlepšit osvětu obyvatel z hlediska různých dopadů při produkci nevhodných plodin.
Jak dosáhnout zlepšení stavů ekologických při neustále vzrůstajícím počtu obyvatel.