Cílem této bakalářské práce je vytvoření podnikatelského plánu pro malé bistro se specializací na vegetariánskou kuchyni. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. První část popisuje převážně účel a strukturu podnikatelského plánu. Kromě toho jsou zde popsány jednotlivé formy podnikání v České republice. Druhá část obsahuje konkrétní podnikatelský plán, jehož součástí jsou i marketingové analýzy okolí společnosti analýza potenciálních zákazníků, konkurence a dodavatelů, PEST analýza a SWOT analýza.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor thesis is to create a business plan for a small bistro specializing in vegetarian gastronomy. The thesis is divided into two parts theoretical and practical. The first part focus mainly on description of the purpose and structure of a business plan. Besides, there are described a legal forms of business in the Czech Republic. The second part contains actual business plan for a new company, which includes also analysis of the company's environment analysis of potential customers, competitors, and suppliers, PEST analysis, and SWOT analysis.
Klíčová slova
bistro, podnikatelský plán, formy podnikání, situační analýza, finanční plán
Klíčová slova v angličtině
bistro, business plan, forms of business, situational analysis, financial analysis
Rozsah průvodní práce
74 s. (102 346)
Jazyk
AN
Anotace
Cílem této bakalářské práce je vytvoření podnikatelského plánu pro malé bistro se specializací na vegetariánskou kuchyni. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. První část popisuje převážně účel a strukturu podnikatelského plánu. Kromě toho jsou zde popsány jednotlivé formy podnikání v České republice. Druhá část obsahuje konkrétní podnikatelský plán, jehož součástí jsou i marketingové analýzy okolí společnosti analýza potenciálních zákazníků, konkurence a dodavatelů, PEST analýza a SWOT analýza.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor thesis is to create a business plan for a small bistro specializing in vegetarian gastronomy. The thesis is divided into two parts theoretical and practical. The first part focus mainly on description of the purpose and structure of a business plan. Besides, there are described a legal forms of business in the Czech Republic. The second part contains actual business plan for a new company, which includes also analysis of the company's environment analysis of potential customers, competitors, and suppliers, PEST analysis, and SWOT analysis.
Klíčová slova
bistro, podnikatelský plán, formy podnikání, situační analýza, finanční plán
Klíčová slova v angličtině
bistro, business plan, forms of business, situational analysis, financial analysis
Zásady pro vypracování
Proveďte průzkum literárních zdrojů a zpracujte literární rešerši.
Analyzujte potenciální trh.
Charakterizujte podnikatelský záměr bistra Fresh Bowls.
Zhodnoťte finanční stránku záměru a jeho rizika.
Zformulujte závěr bakalářské práce.
Zásady pro vypracování
Proveďte průzkum literárních zdrojů a zpracujte literární rešerši.
Analyzujte potenciální trh.
Charakterizujte podnikatelský záměr bistra Fresh Bowls.
Zhodnoťte finanční stránku záměru a jeho rizika.
Zformulujte závěr bakalářské práce.
Seznam doporučené literatury
Abrams, Rhonda. 2010. Successful Business Plan: Secrets and Strategies. 5th ed. Palo Alto: Planning Shop.
Baines, Paul, Chris Fill, and Kelly Page. 2013. Essentials of Marketing. Oxford: Oxford University Press.
Hughes, Vera, and David Weller. 2015. Start a Small Business. London: John Murray Learning.
Koráb, Vojtěch, and Mária Režňáková. 2007. Podnikatelský plán. 1st ed. Brno: Computer Press.
Synek, Miloslav, and Eva Kislingerová. 2015. Podniková ekonomika. 6th rev. ed. Praha: C. H. Beck.
Seznam doporučené literatury
Abrams, Rhonda. 2010. Successful Business Plan: Secrets and Strategies. 5th ed. Palo Alto: Planning Shop.
Baines, Paul, Chris Fill, and Kelly Page. 2013. Essentials of Marketing. Oxford: Oxford University Press.
Hughes, Vera, and David Weller. 2015. Start a Small Business. London: John Murray Learning.
Koráb, Vojtěch, and Mária Režňáková. 2007. Podnikatelský plán. 1st ed. Brno: Computer Press.
Synek, Miloslav, and Eva Kislingerová. 2015. Podniková ekonomika. 6th rev. ed. Praha: C. H. Beck.
Přílohy volně vložené
dotazník
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Q: What would be the short-term goals of your business?
A: Goals for the 1st year, to generate profit of 100000 CZK, to gain loyal customers / 150 customers per day. And to also find suppliers.
Q: Why do you need the convection oven for 90000 CZK when offering salads and soups?
A: Salads will be from diff. ingredients such as rice, couscous so I will need a convection oven.
Q: Is profit 10000 CZK enough for you?
A: As I don't have a lot of experience, I will be happy if the company will be profitable.
Q: Explain the salaries from your Table 7. How have you counted them?
A: I calculated it incorrectly. The numbers were wrong.