Diplomová práce se zabývá založením nového pivovaru ve Zlínském kraji. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je popsána odborná literatura týkající se oblasti podniku, právních forem podnikání, podnikatelského plánu, pivovarnictví a analytických metod použitých v práci. Praktická část řeší analýzu současného stavu na trhu s pivovary ve Zlínském kraji a to pomocí analýzy odvětví, PEST analýzy a analýzy konkurenčního prostředí. Závěrem je provedeno dotazníkové šetření a shrnující metoda v podobě SWOT analýzy. Výslednou částí těchto provedených analýz je projektové řešení na založení pivovaru ve Zlínském kraji.
Anotace v angličtině
The thesis deals with a set up of a new brewery in Zlin region. The work is divided into a theoretical and practical part. In the theoretical part is defined literature about a company, legal forms of business, business plan, brewing, and analytical methods applied in the paper. The practical part brings analysis of a current state on the brewery market in Zlin region with a commitment of an analysis of the sector, PEST analysis, and competitive environment analysis. Finally, a survey is done and as a review method used a SWOT analysis. The final part of these carried out analysis is brewery set up project in Zlin region.
Klíčová slova
podnik, podnikání, podnikatelský plán, analýzy okolí podniku, pivovarnictví, pivovar
Klíčová slova v angličtině
company, business, business plan, analysis of business surrounding, brewing, brewery
Rozsah průvodní práce
108 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práce se zabývá založením nového pivovaru ve Zlínském kraji. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je popsána odborná literatura týkající se oblasti podniku, právních forem podnikání, podnikatelského plánu, pivovarnictví a analytických metod použitých v práci. Praktická část řeší analýzu současného stavu na trhu s pivovary ve Zlínském kraji a to pomocí analýzy odvětví, PEST analýzy a analýzy konkurenčního prostředí. Závěrem je provedeno dotazníkové šetření a shrnující metoda v podobě SWOT analýzy. Výslednou částí těchto provedených analýz je projektové řešení na založení pivovaru ve Zlínském kraji.
Anotace v angličtině
The thesis deals with a set up of a new brewery in Zlin region. The work is divided into a theoretical and practical part. In the theoretical part is defined literature about a company, legal forms of business, business plan, brewing, and analytical methods applied in the paper. The practical part brings analysis of a current state on the brewery market in Zlin region with a commitment of an analysis of the sector, PEST analysis, and competitive environment analysis. Finally, a survey is done and as a review method used a SWOT analysis. The final part of these carried out analysis is brewery set up project in Zlin region.
Klíčová slova
podnik, podnikání, podnikatelský plán, analýzy okolí podniku, pivovarnictví, pivovar
Klíčová slova v angličtině
company, business, business plan, analysis of business surrounding, brewing, brewery
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte odbornou literaturu týkající se podnikatelského plánu a založení nového podniku.
II. Praktická část
Analyzujte trh s pivovary ve Zlínském kraji.
Na základě provedených analýz vypracujte konkrétní projekt založení podniku v oblasti pivovarnictví.
Projekt podrobte celkové analýze rizik.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte odbornou literaturu týkající se podnikatelského plánu a založení nového podniku.
II. Praktická část
Analyzujte trh s pivovary ve Zlínském kraji.
Na základě provedených analýz vypracujte konkrétní projekt založení podniku v oblasti pivovarnictví.
Projekt podrobte celkové analýze rizik.
Závěr
Seznam doporučené literatury
ABRAMS, Rhonda. Successful business plan: secrets & strategies. 7th edition. Palo Alto, California: PlanningShop, 2019, 444 s. ISBN 978-1-933895-82-6.
ENGEMANN, Kurt J. a Douglas M. HENDERSON. Business continuity and risk management: essentials of organizational resilience. Brookfield: Rothstein Associates, 2012, 354 s. ISBN 978-1-931332-54-5.
KALOUDA, František. Finanční analýza a řízení podniku. 3. rozšířené vydání. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., 2017, 328 s. ISBN 978-80-7380-646-0.
SRPOVÁ, Jitka. Podnikatelský plán a strategie. 1. vyd. Praha: Grada, 2011, 194 s. Expert. ISBN 978-80-247-4103-1.
SYNEK, Miloslav a Eva KISLINGEROVÁ. Podniková ekonomika. 6., přeprac. a dopl. vyd. V Praze: C.H. Beck, 2015, 526 s. Beckovy ekonomické učebnice. ISBN 978-80-7400-274-8.
Seznam doporučené literatury
ABRAMS, Rhonda. Successful business plan: secrets & strategies. 7th edition. Palo Alto, California: PlanningShop, 2019, 444 s. ISBN 978-1-933895-82-6.
ENGEMANN, Kurt J. a Douglas M. HENDERSON. Business continuity and risk management: essentials of organizational resilience. Brookfield: Rothstein Associates, 2012, 354 s. ISBN 978-1-931332-54-5.
KALOUDA, František. Finanční analýza a řízení podniku. 3. rozšířené vydání. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., 2017, 328 s. ISBN 978-80-7380-646-0.
SRPOVÁ, Jitka. Podnikatelský plán a strategie. 1. vyd. Praha: Grada, 2011, 194 s. Expert. ISBN 978-80-247-4103-1.
SYNEK, Miloslav a Eva KISLINGEROVÁ. Podniková ekonomika. 6., přeprac. a dopl. vyd. V Praze: C.H. Beck, 2015, 526 s. Beckovy ekonomické učebnice. ISBN 978-80-7400-274-8.
Přílohy volně vložené
CD
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Šárka Papadaki, Ph.D., 23 bodů
Oponent práce: Ing. Karel Slinták, Ph.D., 20 bodů
Otázky vedoucí:
Za jakých podmínek by byl projekt realizovatelný? Zodpovězeno částečně
Otázky oponent:
1. Jak byste popsala hodnotovou nabídku nově vytvořeného pivovaru? Čím se tento bude odlišovat od ostatních pivovarů? Zodpovězeno částečně
2. Identifikujte jednotlivé segmenty zákazníků, na které se bude Váš projekt primárně zaměřovat. Zodpovězeno částečně
3.Jak by vypadalo zvažovaného podnikání zpracované do podoby business modelu lean canvas? Zodpovězeno částečně
dr. Dvorský - Náklady na reklamu jsou myšlené jednorázově při zahájení nebo měsíčně? Zodpovězeno částečně
doc. Novák - Dělala jste analýzu konkurence. Co konkurence, která zanikla? Zodpovězeno částečně