Diplomová práce se zabývá sestavením podnikatelského plánu, na základě kterého bude možné otevřít espresso bar v Olomouci. Na základě literární rešerše a provedených analýz je sestaven podnikatelský plán, jehož součástí je i plán marketingový a finanční. Finanční plán je zpracován na období pěti let a právě jeho varianty jsou klíčové při posuzování úspěchu či neúspěchu záměru. Následně je podnikatelský plán podroben časové a rizikové analýze.
Anotace v angličtině
The diploma thesis is focused on compiling a business plan for a establishing an espresso bar in Olomouc. Based on the literature search and analyzes, the business plan is processed and it includes a marketing and financial plan. The financial plan is created for a period of five years and its variants are key in assessing the success or failure of the plan. Subsequently, the business plan is evaluated by time and risk analysis.
Klíčová slova
podnikatelský plán, marketingový plán, finanční plán, analýza konkurence, PESTE analýza, Porterova analýza pěti konkurenčních sil, otevření kavárny
Klíčová slova v angličtině
business plan, marketing plan, financial plan, competition analysis, PESTE analysis, Porter's five forces analysis, opening a café
Rozsah průvodní práce
125 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práce se zabývá sestavením podnikatelského plánu, na základě kterého bude možné otevřít espresso bar v Olomouci. Na základě literární rešerše a provedených analýz je sestaven podnikatelský plán, jehož součástí je i plán marketingový a finanční. Finanční plán je zpracován na období pěti let a právě jeho varianty jsou klíčové při posuzování úspěchu či neúspěchu záměru. Následně je podnikatelský plán podroben časové a rizikové analýze.
Anotace v angličtině
The diploma thesis is focused on compiling a business plan for a establishing an espresso bar in Olomouc. Based on the literature search and analyzes, the business plan is processed and it includes a marketing and financial plan. The financial plan is created for a period of five years and its variants are key in assessing the success or failure of the plan. Subsequently, the business plan is evaluated by time and risk analysis.
Klíčová slova
podnikatelský plán, marketingový plán, finanční plán, analýza konkurence, PESTE analýza, Porterova analýza pěti konkurenčních sil, otevření kavárny
Klíčová slova v angličtině
business plan, marketing plan, financial plan, competition analysis, PESTE analysis, Porter's five forces analysis, opening a café
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Formulujte teoretická východiska pro realizaci podnikatelského plánu.
II. Praktická část
Proveďte analýzu konkurence kaváren v Olomouci.
Zpracujte podnikatelský plán na založení nového espresso baru v Olomouci.
Projekt podrobte nákladové, rizikové a časové analýze.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Formulujte teoretická východiska pro realizaci podnikatelského plánu.
II. Praktická část
Proveďte analýzu konkurence kaváren v Olomouci.
Zpracujte podnikatelský plán na založení nového espresso baru v Olomouci.
Projekt podrobte nákladové, rizikové a časové analýze.
Závěr
Seznam doporučené literatury
ABRAHAM, Rhonda. Successful business plan secrets & strategies: America's best-selling business plan guide! 6th Edition. Palo Alto: PlanningShop, 2014, 430 s. ISBN 978-1-933895-46-8.
DAVIES VESELÁ, Petra. Velká kniha o kávě. Praha: Smart Press, 2018, 319 s. ISBN 978-80-87049-34-1.
KOZUBÍKOVÁ, Ludmila. Významné atributy podnikatelské orientace v segmentu malých a středních podniků. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2017, 244 s. ISBN 978-80-7454-679-2.
LEITAO, Joao Carlos Correia. Open innovation business modeling: gamification and design thinking applications. Cham: Springer, 2019, 127 s. ISBN 978-3-319-91281-3.
Seznam doporučené literatury
ABRAHAM, Rhonda. Successful business plan secrets & strategies: America's best-selling business plan guide! 6th Edition. Palo Alto: PlanningShop, 2014, 430 s. ISBN 978-1-933895-46-8.
DAVIES VESELÁ, Petra. Velká kniha o kávě. Praha: Smart Press, 2018, 319 s. ISBN 978-80-87049-34-1.
KOZUBÍKOVÁ, Ludmila. Významné atributy podnikatelské orientace v segmentu malých a středních podniků. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2017, 244 s. ISBN 978-80-7454-679-2.
LEITAO, Joao Carlos Correia. Open innovation business modeling: gamification and design thinking applications. Cham: Springer, 2019, 127 s. ISBN 978-3-319-91281-3.
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí diplomové práce: doc. Novák, 24b.
otázky: V jakém stavu se nyní nachází realizace tohoto podnikatelského záměru? ZODPOVĚZENO
Oponent: Ing. Vydrová, PhD., 25b.
otázky: Bude Váš projekt realizován? ZODPOVĚZENO
Správně definujte příležitosti v rámci SWOT analýzy. ZODPOVĚZENO
Otázky DP
dr. Matošková - Rozpad mezd, příležitost nebo hrozba? ZODPOVĚZENO