Bakalářská práce je zaměřena na téma udržitelnosti potravinového systému v České Republice, podkapitoly udržitelného rozvoje. V teoretické části jsou rozebrány globální trendy, problémy a predikce vývoje do budoucna a trendy v České Republice. V praktickou částí je dotazníkové šetření zaměřené na spotřebitele, jejich podvědomí a kontribuce k udržitelnosti potravinového systému v ČR.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis is focused on the topic of sustainability of food system, which is subcathegory of sustainable development, in the Czech Republic. Theoretical part analyzed current global trends, issues and predictions of its' future development and trends in the Czech Republic. The practical part is a questionnaire survey focused on consumers, their awareness and their contribution to the sustainability of the food system in the Czech Republic.
Bakalářská práce je zaměřena na téma udržitelnosti potravinového systému v České Republice, podkapitoly udržitelného rozvoje. V teoretické části jsou rozebrány globální trendy, problémy a predikce vývoje do budoucna a trendy v České Republice. V praktickou částí je dotazníkové šetření zaměřené na spotřebitele, jejich podvědomí a kontribuce k udržitelnosti potravinového systému v ČR.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis is focused on the topic of sustainability of food system, which is subcathegory of sustainable development, in the Czech Republic. Theoretical part analyzed current global trends, issues and predictions of its' future development and trends in the Czech Republic. The practical part is a questionnaire survey focused on consumers, their awareness and their contribution to the sustainability of the food system in the Czech Republic.
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši na téma udržitelnosti potravinového systému z globálního hlediska.
Podejte současný stav, problémy a vývoj potravinového řetězce a vývoj do budoucna.
Představte iniciativy zabývající se udržitelnou produkcí potravin v ČR.
II. Praktická část
Analyzujte obeznámenost spotřebitelů s problematikou udržitelnosti potravinového systému v ČR.
Zpracujte a vyhodnoťte přehled distribučních kanálů spotřebitelů k nákupu udržitelných potravin.
Proveďte zhodnocení motivace spotřebitelů k nákupu udržitelných i běžných produktů.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši na téma udržitelnosti potravinového systému z globálního hlediska.
Podejte současný stav, problémy a vývoj potravinového řetězce a vývoj do budoucna.
Představte iniciativy zabývající se udržitelnou produkcí potravin v ČR.
II. Praktická část
Analyzujte obeznámenost spotřebitelů s problematikou udržitelnosti potravinového systému v ČR.
Zpracujte a vyhodnoťte přehled distribučních kanálů spotřebitelů k nákupu udržitelných potravin.
Proveďte zhodnocení motivace spotřebitelů k nákupu udržitelných i běžných produktů.
Závěr
Seznam doporučené literatury
EEA Report. Sustainable Consumption and production in South East Europe and Eastern Europe, Caucasus and Central Asia, 2007, No 3, 90 p. ISBN 987-92-9167-965-2.
FOA. The Right to a Food Guidelines, information papers and case studies, Rome, Italy, 2006. ISBN 92-5-105512-2.
IPCC. Climate Change 2007 - Impacts, Adaptation and Vulnerability, Contribution of Working Group II to the Fourth Assessment Report of the IPCC, Cambridge University Press. ISBN 978-0521-88010-7.
Ministerstvo zemědělství. (2016), Yearbook 2016, Organic Farming in the Czech Republic, Praha: Ministerstvo zemědělství, 2007, ISBN 978-80-7434-401-5.
NELLMAN C., MACDEVETTE M., MANDERS T., EICKHOUT B., SVIHUS, A.G. The environmental food crisis the environments role in adverting future food crises, UNEP, Norway, 2009, ISBN 978-82-7701-054-0.
TEIXEIRA J.A. Grand Challenges in Sustainable Food Processing. Frontiers in Sustainable Food System, 2018, vol. 2nd, article 19, ISSN 2571-581-X.
UNDP. Human development report 2006, United Nations Development programme. New York, NY, USA, 2006, ISBN 0-230-50058-7.
Seznam doporučené literatury
EEA Report. Sustainable Consumption and production in South East Europe and Eastern Europe, Caucasus and Central Asia, 2007, No 3, 90 p. ISBN 987-92-9167-965-2.
FOA. The Right to a Food Guidelines, information papers and case studies, Rome, Italy, 2006. ISBN 92-5-105512-2.
IPCC. Climate Change 2007 - Impacts, Adaptation and Vulnerability, Contribution of Working Group II to the Fourth Assessment Report of the IPCC, Cambridge University Press. ISBN 978-0521-88010-7.
Ministerstvo zemědělství. (2016), Yearbook 2016, Organic Farming in the Czech Republic, Praha: Ministerstvo zemědělství, 2007, ISBN 978-80-7434-401-5.
NELLMAN C., MACDEVETTE M., MANDERS T., EICKHOUT B., SVIHUS, A.G. The environmental food crisis the environments role in adverting future food crises, UNEP, Norway, 2009, ISBN 978-82-7701-054-0.
TEIXEIRA J.A. Grand Challenges in Sustainable Food Processing. Frontiers in Sustainable Food System, 2018, vol. 2nd, article 19, ISSN 2571-581-X.
UNDP. Human development report 2006, United Nations Development programme. New York, NY, USA, 2006, ISBN 0-230-50058-7.
Přílohy volně vložené
Žádné volné přílohy nejsou přiloženy
Přílohy vázané v práci
mapy, grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Hodnocení vedoucího: 50 % Hodnocení oponenta: 50 % Návrh hodnocení garanta studijního oboru: "C" BP obhájena v Huddersfieldu.