Bakalářská práce je vypracována na téma: Možnosti zlepšování interních auditů vybrané společnosti. Cílem práce je realizovat a zhodnotit analýzu aktuálního stavu interních auditů na jednotlivých výrobních střediscích podniku a analýzu trendů ve výsledcích interních auditů z předešlých let. Na základě zjištěných výsledků definovat oblasti pro zlepšení interních auditů a učinit návrhy a vhodná doporučení pro zlepšení aktuálního stavu. První část práce obsahuje teoretické poznatky o kvalitě a interních auditech. Druhá část je zaměřena na popis vybraného potravinářského podniku a analýzu současného stavu interních auditů v podniku. Poslední bod bakalářské práce je věnován návrhům a doporučením, která by mohla podniku pomoci.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis is elaborated on the topic: Possibilities of Improving Internal Audits of the Selected Company. The aim of the thesis is to realize and evaluate the analysis of the current state of internal audits at individual production centers of the company and the analysis of trends in the results of internal audits from previous years. Based on the findings, define areas for improvement of internal audits and make suggestions and appropriate recommendations to improve the current situation. The first part contains theoretical knowledge about quality and internal audits. The second part is focused on the description of the selected food company and analysis of the current state of internal audits in the company. The last point of the thesis is devoted to suggestions and recommendations that could help the company.
Klíčová slova
Interní audit, kvalita, HACCP, pivovarnictví, výroba
Klíčová slova v angličtině
Internal audit, quality, HACCP, brewing, production
Rozsah průvodní práce
65
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce je vypracována na téma: Možnosti zlepšování interních auditů vybrané společnosti. Cílem práce je realizovat a zhodnotit analýzu aktuálního stavu interních auditů na jednotlivých výrobních střediscích podniku a analýzu trendů ve výsledcích interních auditů z předešlých let. Na základě zjištěných výsledků definovat oblasti pro zlepšení interních auditů a učinit návrhy a vhodná doporučení pro zlepšení aktuálního stavu. První část práce obsahuje teoretické poznatky o kvalitě a interních auditech. Druhá část je zaměřena na popis vybraného potravinářského podniku a analýzu současného stavu interních auditů v podniku. Poslední bod bakalářské práce je věnován návrhům a doporučením, která by mohla podniku pomoci.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis is elaborated on the topic: Possibilities of Improving Internal Audits of the Selected Company. The aim of the thesis is to realize and evaluate the analysis of the current state of internal audits at individual production centers of the company and the analysis of trends in the results of internal audits from previous years. Based on the findings, define areas for improvement of internal audits and make suggestions and appropriate recommendations to improve the current situation. The first part contains theoretical knowledge about quality and internal audits. The second part is focused on the description of the selected food company and analysis of the current state of internal audits in the company. The last point of the thesis is devoted to suggestions and recommendations that could help the company.
Klíčová slova
Interní audit, kvalita, HACCP, pivovarnictví, výroba
Klíčová slova v angličtině
Internal audit, quality, HACCP, brewing, production
Zásady pro vypracování
Úvod Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce. I. Teoretická část
Vypracujte literární rešerši řešené problematiky.
II. Praktická část
Analyzujte stav v oblasti interních auditů vybrané společnosti.
Na základě analýzy zhodnoťte zjištěný stav.
Navrhněte doporučení ke zlepšení v oblasti interních auditů.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce. I. Teoretická část
Vypracujte literární rešerši řešené problematiky.
II. Praktická část
Analyzujte stav v oblasti interních auditů vybrané společnosti.
Na základě analýzy zhodnoťte zjištěný stav.
Navrhněte doporučení ke zlepšení v oblasti interních auditů.
Závěr
Seznam doporučené literatury
DVOŘÁČEK, Jiří. Interní audit a kontrola. 2. přeprac. a dopl. vyd. Praha: C.H. Beck, 2003, 202 s. ISBN 8071798053.
MAUCH, Peter D. Quality management : theory and application. 1st ed. Boca Raton: CRC Press, 2010, 149 s. ISBN 9781138116207.
NENADÁL, Jaroslav. Moderní management jakosti : principy, postupy, metody. 1. vyd. Praha: Management Press, 2008, 377 s. ISBN 9788072611867.
Seznam doporučené literatury
DVOŘÁČEK, Jiří. Interní audit a kontrola. 2. přeprac. a dopl. vyd. Praha: C.H. Beck, 2003, 202 s. ISBN 8071798053.
MAUCH, Peter D. Quality management : theory and application. 1st ed. Boca Raton: CRC Press, 2010, 149 s. ISBN 9781138116207.
NENADÁL, Jaroslav. Moderní management jakosti : principy, postupy, metody. 1. vyd. Praha: Management Press, 2008, 377 s. ISBN 9788072611867.
Přílohy volně vložené
CD-ROM
Přílohy vázané v práci
grafy, schémata
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Eva Juřičková, Ph.D., 27 bodů
Oponent práce: doc. Ing. Petr Briš, CSc., 24 bodů
Otázky vedoucího práce: bez otázek
Otázky oponenta práce: 1) Ve své práci uvádíte, že nejdůležitějším návrhem je zhotovení check-listů pro interní audity. Můžete definovat auditování dle dokumentu SHP 22 a porovnat je s Vašimi návrhy? Změnil se dokument SHP 22? Zodpovězeno zcela. 2) Jaké navrhujete konkrétní opatření, aby se neopakovaly stejné neshody? Zodpovězeno zcela.
Další otázky: Ing. Michal Pivnička, Ph.D., Navrhovaná aplikace už je hotová? Zodpovězeno zcela. Jak jste dospěl k závěrům vaší bakalářské práce, jaké metody jste použil? Zodpovězeno zcela. Jakým způsobem bude vytvářena navrhovaná aplikace? Zodpovězeno zcela. Budete zajištěn přístup do aplikace, aby bylo možné přidat nové otázky? Zodpovězeno zcela. Ing. Monika Horáková, Ph.D., Co navíc bude zahrnuto v aplikaci oproti současnému stavu? Zodpovězeno zcela. Jak budete zjišťovat, co všechno zahrnete do check-listů v aplikaci? Zodpovězeno zcela. Budou check-listy připraveny tak, aby byly standardní a univerzální pro všechna pracoviště? Zodpovězeno zcela. Jak budou audity hodnoceny a jaké závěry z nich budou vyvozeny? Zodpovězeno zcela. Ing. Eva Juřičková, Ph.D., Musí být přidané otázky jedním auditorem zodpovězeny dalším auditorem? Zodpovězeno zcela. Ing. Lucie Hrbáčková, Jak bude auditor vědět, jaký je rozdíl mezi shodou a částečnou shodou? Zodpovězeno zcela. Budou auditoři na toto proškoleni? Zodpovězeno zcela.