Bakalářská práce se zabývá analýzou kulinářské turistiky v regionu Jeseníky. Mezi cíle teoretické části bakalářské práce patřilo vypracovat literární rešerše, vztahující se ke kulinářské turistice. Cílem praktické části bakalářské práce bylo zanalyzovat současnou situaci a vypracovat doporučení pro další rozvoj kulinářské turistiky v regionu Jeseníky.
Anotace v angličtině
The Bachelor thesis deals with the analysis of culinary tourism in Jeseník region. The aim of the theoretical part was processing literature search focused on culinary tourism. The practical part is aimed to analyse the current situation and make a recommendation for the future development of culinary tourism in the Jeseník region.
Bakalářská práce se zabývá analýzou kulinářské turistiky v regionu Jeseníky. Mezi cíle teoretické části bakalářské práce patřilo vypracovat literární rešerše, vztahující se ke kulinářské turistice. Cílem praktické části bakalářské práce bylo zanalyzovat současnou situaci a vypracovat doporučení pro další rozvoj kulinářské turistiky v regionu Jeseníky.
Anotace v angličtině
The Bachelor thesis deals with the analysis of culinary tourism in Jeseník region. The aim of the theoretical part was processing literature search focused on culinary tourism. The practical part is aimed to analyse the current situation and make a recommendation for the future development of culinary tourism in the Jeseník region.
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši vztahující se ke kulinářské turistice.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav kulinářské turistiky v regionu Jeseníky.
Vypracujte doporučení pro rozvoj kulinářské turistiky v regionu Jeseníky.
Doporučení podrobte časové, nákladové a rizikové analýze.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši vztahující se ke kulinářské turistice.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav kulinářské turistiky v regionu Jeseníky.
Vypracujte doporučení pro rozvoj kulinářské turistiky v regionu Jeseníky.
Doporučení podrobte časové, nákladové a rizikové analýze.
Závěr
Seznam doporučené literatury
DIXIT, Saurabh Kumar. The Routledge handbook of gastronomic tourism. 1. vyd. New York, NY: Routledge, 2019, 590 s. ISBN 978-1-138-55155-8.
KORBELÁŘOVÁ, Irena. Kulinární kultura Slezska a střední Evropy: východiska, metody, interdisciplinarita. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2015, 271 s. ISBN 978-80-7510-176-1.
KOTÍKOVÁ, Halina. Nové trendy v nabídce cestovního ruchu. 1. vyd. Praha: Grada, 2013, 207 s. ISBN 978-80-247-4603-6.
TAHAL, Radek. Marketingový výzkum: postupy, metody, trendy. 1. vyd. Praha: Grada, 2017, 261 s. ISBN 978-80-271-0206-8
VANÍČEK, Jiří. Gastronomie a cestovní ruch. 1. vyd. Opava: Slezská univezita v Opavě, 2017, 196 s. ISBN 978-80-7510-240-9.
Seznam doporučené literatury
DIXIT, Saurabh Kumar. The Routledge handbook of gastronomic tourism. 1. vyd. New York, NY: Routledge, 2019, 590 s. ISBN 978-1-138-55155-8.
KORBELÁŘOVÁ, Irena. Kulinární kultura Slezska a střední Evropy: východiska, metody, interdisciplinarita. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2015, 271 s. ISBN 978-80-7510-176-1.
KOTÍKOVÁ, Halina. Nové trendy v nabídce cestovního ruchu. 1. vyd. Praha: Grada, 2013, 207 s. ISBN 978-80-247-4603-6.
TAHAL, Radek. Marketingový výzkum: postupy, metody, trendy. 1. vyd. Praha: Grada, 2017, 261 s. ISBN 978-80-271-0206-8
VANÍČEK, Jiří. Gastronomie a cestovní ruch. 1. vyd. Opava: Slezská univezita v Opavě, 2017, 196 s. ISBN 978-80-7510-240-9.
Přílohy volně vložené
CD ROM
Přílohy vázané v práci
ilustrace, mapy, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Vendula Kolářová - 20 bodů: Vysvětlete podrobněji, co je Vaše doporučení: Důraz na ekonomické hledisko kulinářství. Zodpovězeno zcela. Oponent práce: doc. Ing. Vratislav Kozák, Ph.D. - 18 bodů: Nebylo by vhodnější v dotazníku u otázek na jídlo a nápoje přidat variantu "jiné - jaké"? Zodpovězeno zcela. Co se myslí termínem "životní cyklus projektu" (s. 58 + 59)? Zodpovězeno zcela. Doc. Ing. Vratislav Kozák, Ph.D.: Co je to "poctivé regionální jídlo"? Zodpovězeno zcela. Co si představujete pod pojmem kulinářská turistika? Zodpovězeno zcela.