Tato bakalářská práce je zaměřena na sestavení podnikatelského plánu pro vybranou společnost, jmenovitě veganského bistra ve Zlíně. Práce je rozčleněna na teoretickou a praktickou část. Teoretická část bakalářské práce definuje základní pojmy k podnikatelské činnosti a také popisuje jednotlivé části podnikatelského plánu. Praktická část obsahuje vypracovaný plán pro založení samotného podnikatelského plánu pro veganské bistro. Cílem této práce je vy-tvořit podnikatelský plán a zhodnotit jeho realizovatelnost. Na základě zpracovaných analýz bylo zhodnoceno, že koncept lze považovat za aplikovatelný.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis is focused on the development of a business plan for a selected company, namely a vegan bistro in Zlín. The thesis contains two parts, theoretical and analytical. The theoretical part specifies the basic terms of entrepreneurial activity as well as the particular chapters of the business plan. The analytical part contains the functional business plan for establishing a vegan bistro. The aim of the bachelor thesis is to create a business plan and evaluate its feasibility. Based on the conducted analyses, the business plan can be considered as feasible.
Klíčová slova
podnikání, podnikatelský plán, bistro, realizovatelnost, analýza, SWOT, PEST
Klíčová slova v angličtině
entrepreneurship, business plan, bistro, feasibility, analysis, SWOT, PEST
Rozsah průvodní práce
66 s. (95 520 znaků)
Jazyk
AN
Anotace
Tato bakalářská práce je zaměřena na sestavení podnikatelského plánu pro vybranou společnost, jmenovitě veganského bistra ve Zlíně. Práce je rozčleněna na teoretickou a praktickou část. Teoretická část bakalářské práce definuje základní pojmy k podnikatelské činnosti a také popisuje jednotlivé části podnikatelského plánu. Praktická část obsahuje vypracovaný plán pro založení samotného podnikatelského plánu pro veganské bistro. Cílem této práce je vy-tvořit podnikatelský plán a zhodnotit jeho realizovatelnost. Na základě zpracovaných analýz bylo zhodnoceno, že koncept lze považovat za aplikovatelný.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis is focused on the development of a business plan for a selected company, namely a vegan bistro in Zlín. The thesis contains two parts, theoretical and analytical. The theoretical part specifies the basic terms of entrepreneurial activity as well as the particular chapters of the business plan. The analytical part contains the functional business plan for establishing a vegan bistro. The aim of the bachelor thesis is to create a business plan and evaluate its feasibility. Based on the conducted analyses, the business plan can be considered as feasible.
Klíčová slova
podnikání, podnikatelský plán, bistro, realizovatelnost, analýza, SWOT, PEST
Klíčová slova v angličtině
entrepreneurship, business plan, bistro, feasibility, analysis, SWOT, PEST
Zásady pro vypracování
Zpracování literární rešerše k vybranému tématu
Provedení analýzy relevantního trhu
Sestavení podnikatelského plánu
Posouzení rentability předloženého plánu
Zhodnocení rizik a omezení navrženého plánu
Zásady pro vypracování
Zpracování literární rešerše k vybranému tématu
Provedení analýzy relevantního trhu
Sestavení podnikatelského plánu
Posouzení rentability předloženého plánu
Zhodnocení rizik a omezení navrženého plánu
Seznam doporučené literatury
Abrams, Rhonda. 2019. Successful Business Plan: Secrets and Strategies. 7th ed. Palo Alto, CA: Planning Shop.
Červený, Radim. 2014. Business plán: Krok za krokem. Prague: C. H. Beck.
Finch, Brian. 2010. How to Write a Business Plan. 3rd ed. London: Kogan Page.
McKeever, Mike P. 2012. How to Write a Business Plan. 11th ed. Berkeley: Nolo.
Synek, Miloslav, and Eva Kislingerová. 2015. Podniková ekonomika. 6th ed. Prague: C. H. Beck.
Seznam doporučené literatury
Abrams, Rhonda. 2019. Successful Business Plan: Secrets and Strategies. 7th ed. Palo Alto, CA: Planning Shop.
Červený, Radim. 2014. Business plán: Krok za krokem. Prague: C. H. Beck.
Finch, Brian. 2010. How to Write a Business Plan. 3rd ed. London: Kogan Page.
McKeever, Mike P. 2012. How to Write a Business Plan. 11th ed. Berkeley: Nolo.
Synek, Miloslav, and Eva Kislingerová. 2015. Podniková ekonomika. 6th ed. Prague: C. H. Beck.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Q: Are you going to realize this business concept?
Q: If yes, do you consider to expand the range of services about food delivery service? What investments would be associated with this service?
Q: Could you explain the term ''economic profit'' and ''opportunity costs''? Does it make sense to include economic profit and opportunity costs in business plan? What change in estimated profit would it mean?
Q: Did you consider the legal form of your business and why did you choose what you did?
Q: What consequences could it have for you, if you caused some damage to your customers?
Q: Have you been thinking about how to get rid of the food which is not processed or sold?