Diplomová práce se zabývá identifikací a hodnocením rizik při zakládání nového podnikatelského subjektu. Teoretická část se věnuje nejdůležitějším informacím ohledně podniku a podnikání a následně je zde rozebrán pojem riziko a vše s ním spojené. Nakonec jsou zde vysvětleny metody užité v praktické části. Na začátku praktické části je představen vzorový podnik, který je poté použit při identifikaci rizik v odvětví a jejich hodnocení. V závěru praktické části je vytvořena příručka pro podnikatele sloužící k eliminaci rizik při zakládání nového podnikatelského subjektu.
Anotace v angličtině
The diploma thesis deals with the identification and evaluation of risks in the establishing of a new business entity. The theoretical part deals with the most important information about the company and business. Subsequently, the concept of risk and terms associated with it are discussed. The last part of the theoretical part explains the methods used in the practical part. At the beginning of the practical part, a model company is introduced, which is then used to identify risks in the industry and their evaluation. At the end of the practical part, a guide for entrepreneurs is created to eliminate the risks of establishing a new business entity.
Diplomová práce se zabývá identifikací a hodnocením rizik při zakládání nového podnikatelského subjektu. Teoretická část se věnuje nejdůležitějším informacím ohledně podniku a podnikání a následně je zde rozebrán pojem riziko a vše s ním spojené. Nakonec jsou zde vysvětleny metody užité v praktické části. Na začátku praktické části je představen vzorový podnik, který je poté použit při identifikaci rizik v odvětví a jejich hodnocení. V závěru praktické části je vytvořena příručka pro podnikatele sloužící k eliminaci rizik při zakládání nového podnikatelského subjektu.
Anotace v angličtině
The diploma thesis deals with the identification and evaluation of risks in the establishing of a new business entity. The theoretical part deals with the most important information about the company and business. Subsequently, the concept of risk and terms associated with it are discussed. The last part of the theoretical part explains the methods used in the practical part. At the beginning of the practical part, a model company is introduced, which is then used to identify risks in the industry and their evaluation. At the end of the practical part, a guide for entrepreneurs is created to eliminate the risks of establishing a new business entity.
Na základě studia domácí i zahraniční odborné literatury zpracujte teoretická východiska práce využitelná v praktické části.
Identifikujte rizika při zakládání nového podnikatelského subjektu ve vybraném odvětví.
Proveďte statistické vyhodnocení zjištěných rizik a formulujte závěry.
Vypracujte příručku sloužící podnikatelům k eliminaci rizik při zakládání nového podnikatelského subjektu v daném odvětví.
Vyhodnoťte přínosy zpracované diplomové práce.
Zásady pro vypracování
Na základě studia domácí i zahraniční odborné literatury zpracujte teoretická východiska práce využitelná v praktické části.
Identifikujte rizika při zakládání nového podnikatelského subjektu ve vybraném odvětví.
Proveďte statistické vyhodnocení zjištěných rizik a formulujte závěry.
Vypracujte příručku sloužící podnikatelům k eliminaci rizik při zakládání nového podnikatelského subjektu v daném odvětví.
Vyhodnoťte přínosy zpracované diplomové práce.
Seznam doporučené literatury
FOTR, Jiří a Jiří HNILICA. Aplikovaná analýza rizika ve finančím managementu a investičním rozhodování. Vyd. 2. Praha: Grada, 2014. ISBN 978-80-247-5104-7.
REES, Michael. Business risk and stimulation modelling in practice. Chichester, England: Wiley, 2015. ISBN 978-1-118-90404-6.
SMEJKAL, Vladimír a Karel Rais. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. Vyd. 4. Praha: Grada, 2013. ISBN 978-80-247-4644-9.
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího diplomové práce.
Seznam doporučené literatury
FOTR, Jiří a Jiří HNILICA. Aplikovaná analýza rizika ve finančím managementu a investičním rozhodování. Vyd. 2. Praha: Grada, 2014. ISBN 978-80-247-5104-7.
REES, Michael. Business risk and stimulation modelling in practice. Chichester, England: Wiley, 2015. ISBN 978-1-118-90404-6.
SMEJKAL, Vladimír a Karel Rais. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. Vyd. 4. Praha: Grada, 2013. ISBN 978-80-247-4644-9.
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího diplomové práce.
Přílohy volně vložené
0
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
1. Vyjádřete se, zda podle Vašeho názoru byla naplněna třetí zásada pro vypracování ''Proveďte statistické vyhodnocení zjištěných rizik a formulujte závěry''. - zodpovězeno
2. Problematiku zajištění odborného personálu považujete vzhledem k současnému vývoji odvětví gastronomie spíše za příležitost nebo hrozbu? Své tvrzení zdůvodněte. - zodpovězeno
3. Zabýval jste se alespoň rámcovou predikcí nákladů a výnosů Vašeho podnikatelského záměru? Prezentujte jejich očekávaný vývoj v prvním roce podnikání. - zodpovězeno
4. Jak probíhal proces identifikace rizik pro skórovací metodu s mapou rizik (kapitola 8)? Rizika jste identifikoval a hodnotil sám nebo v týmu? - zodpovězeno