Tato diplomová práce se zabývá riziky, která mohou vzniknout nebo provázet zavedení nového produktu do stálé nabídky. Cílem bylo definovat všechna případná rizika, která by mohla ohrozit konkrétní projekt, vyhodnotit je a navrhnout opatření. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je představena společnost, které se projekt týká, jsou shrnuty potřeby trhu a chování zákazníků. V neposlední řadě jsou definovány metody analýzy rizik. V části praktické je vybrán vhodný produkt a provedena kompletní analýza rizik. Následně je zhotoven projekt samotného zavedení do stálé nabídky a vyhodnocení jeho rizik. Závěrem je kritické zhodnocení projektu a návrh zlepšení.
Anotace v angličtině
This thesis is concerned with the risks that may arise or accompany implementing a new product into a stable product offer. The thesis aims to define all possible risks that might endanger the specific product, evaluate those risks and suggest suitable precautions. The text is divided into a theoretical and a practical part. The theoretical part introduces the company chosen for the project, summarizes the needs of the market and the customers' behaviour. Last, but not least, the risk analysis methods are defined. In the practical part, the suitable product is chosen and a complete risk analysis is provided. A subsequent project of product implementation into a stable offer follows, as well as risk evaluation. The thesis is concluded with a critical assessment of the project a suggestions for its improvement.
Klíčová slova
rizika, analýza rizik, projekt, McDonald's
Klíčová slova v angličtině
risks, risks analysis, project, McDonald's
Rozsah průvodní práce
76 s. (93 162 znaků).
Jazyk
CZ
Anotace
Tato diplomová práce se zabývá riziky, která mohou vzniknout nebo provázet zavedení nového produktu do stálé nabídky. Cílem bylo definovat všechna případná rizika, která by mohla ohrozit konkrétní projekt, vyhodnotit je a navrhnout opatření. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je představena společnost, které se projekt týká, jsou shrnuty potřeby trhu a chování zákazníků. V neposlední řadě jsou definovány metody analýzy rizik. V části praktické je vybrán vhodný produkt a provedena kompletní analýza rizik. Následně je zhotoven projekt samotného zavedení do stálé nabídky a vyhodnocení jeho rizik. Závěrem je kritické zhodnocení projektu a návrh zlepšení.
Anotace v angličtině
This thesis is concerned with the risks that may arise or accompany implementing a new product into a stable product offer. The thesis aims to define all possible risks that might endanger the specific product, evaluate those risks and suggest suitable precautions. The text is divided into a theoretical and a practical part. The theoretical part introduces the company chosen for the project, summarizes the needs of the market and the customers' behaviour. Last, but not least, the risk analysis methods are defined. In the practical part, the suitable product is chosen and a complete risk analysis is provided. A subsequent project of product implementation into a stable offer follows, as well as risk evaluation. The thesis is concluded with a critical assessment of the project a suggestions for its improvement.
Klíčová slova
rizika, analýza rizik, projekt, McDonald's
Klíčová slova v angličtině
risks, risks analysis, project, McDonald's
Zásady pro vypracování
Na základě studia domácí i zahraniční odborné literatury zpracujte teoretická východiska práce využitelná v praktické části.
Identifikujte a vyhodnoťte rizika zavedení nového produktu do nabídky.
Na základě provedené analýzy zpracujte projekt zavedení nového produktu do nabídky.
Vyhodnoťte hlavní přínosy navrženého řešení.
Zásady pro vypracování
Na základě studia domácí i zahraniční odborné literatury zpracujte teoretická východiska práce využitelná v praktické části.
Identifikujte a vyhodnoťte rizika zavedení nového produktu do nabídky.
Na základě provedené analýzy zpracujte projekt zavedení nového produktu do nabídky.
Vyhodnoťte hlavní přínosy navrženého řešení.
Seznam doporučené literatury
FOTR, Jiří a Jiří HNILICA. Aplikovaná analýza rizika ve finančním managementu a investičním rozhodování. Vyd. 2. Praha: Grada, 2014. ISBN 978-80-247-5104-7.
SMEJKAL, Vladimír a Karel RAIS. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. Vyd. 4. Praha: Grada, 2013. ISBN 978-80-247-4644-9.
NORTON, Michael I., Derek D. RUCKER a Cait LAMBERTON. The Cambridge Handbook of Consumer Psychology. Cambridge: Cambridge University Press, 2015. ISBN 978-1-107-06920-6.
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího diplomové práce.
Seznam doporučené literatury
FOTR, Jiří a Jiří HNILICA. Aplikovaná analýza rizika ve finančním managementu a investičním rozhodování. Vyd. 2. Praha: Grada, 2014. ISBN 978-80-247-5104-7.
SMEJKAL, Vladimír a Karel RAIS. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. Vyd. 4. Praha: Grada, 2013. ISBN 978-80-247-4644-9.
NORTON, Michael I., Derek D. RUCKER a Cait LAMBERTON. The Cambridge Handbook of Consumer Psychology. Cambridge: Cambridge University Press, 2015. ISBN 978-1-107-06920-6.
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího diplomové práce.
Přílohy volně vložené
0
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
1. Objevily se nějaké problémy se zaváděním produktu do nabídky restaurace? - zodpovězeno
2. V čem je tato nabídka nová? - zodpovězeno
3. Plánuje řetězec zařazení do nabídky více podobných vegetariánských jídel? - zodpovězeno