Témou bakalárskej práce je analýza výrobného procesu v spoločnosti R-FIN, s. r. o. Cieľom práce je na základe zistených nedostatkov navrhnúť opatrenia, ktoré povedú k zlepšeniu výrobného procesu. Práca sa delí na teoretickú a praktickú časť.
Teoretická časť je zameraná na výrobný proces, systémy riadenia výrobného procesu, štíhlu výrobu a logistiku.
Praktická časť priamo nadväzuje na vedomosti uvedené v teoretickej časti. Na základe rozboru a použitých analytických metód sa vymedzia vzniknuté nedostatky.
V závere práce sú na základe výsledkov analýz navrhnuté konkrétne návrhy a odporúčania pre zefektívnenie výrobného procesu.
Anotace v angličtině
The topic of the bachelor thesis is the analysis of the production process in the company R-FIN, p. r. about. The aim of the work is based on the identified shortcomings to propose measures that will lead to the improvement of the production process. The work is divided into theoretical and practical part.
The theoretical part is focused on the production process, production process management systems, lean manufacturing and logistics.
The practical part is directly related to the knowledge presented in the theoretical part. Based on the analysis and analytical methods used, the deficiencies identified are defined.
At the end of the work, based on the results of analyzes, specific proposals and recommendations for streamlining the production process are proposed.
industrial engineering, production process, logistics, planning, communication, material flows, Spaghetti diagram, process analysis
Rozsah průvodní práce
72 s. (85 291 znakov)
Jazyk
CZ
Anotace
Témou bakalárskej práce je analýza výrobného procesu v spoločnosti R-FIN, s. r. o. Cieľom práce je na základe zistených nedostatkov navrhnúť opatrenia, ktoré povedú k zlepšeniu výrobného procesu. Práca sa delí na teoretickú a praktickú časť.
Teoretická časť je zameraná na výrobný proces, systémy riadenia výrobného procesu, štíhlu výrobu a logistiku.
Praktická časť priamo nadväzuje na vedomosti uvedené v teoretickej časti. Na základe rozboru a použitých analytických metód sa vymedzia vzniknuté nedostatky.
V závere práce sú na základe výsledkov analýz navrhnuté konkrétne návrhy a odporúčania pre zefektívnenie výrobného procesu.
Anotace v angličtině
The topic of the bachelor thesis is the analysis of the production process in the company R-FIN, p. r. about. The aim of the work is based on the identified shortcomings to propose measures that will lead to the improvement of the production process. The work is divided into theoretical and practical part.
The theoretical part is focused on the production process, production process management systems, lean manufacturing and logistics.
The practical part is directly related to the knowledge presented in the theoretical part. Based on the analysis and analytical methods used, the deficiencies identified are defined.
At the end of the work, based on the results of analyzes, specific proposals and recommendations for streamlining the production process are proposed.
industrial engineering, production process, logistics, planning, communication, material flows, Spaghetti diagram, process analysis
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metódy zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte literární podklad a formulujte teoretické poznatky z oblasti výrobních procesů.
II. Praktická část
Analyzujte vybraný výrobní proces ve společnosti R-FIN s.r.o.
Vyhodnoťte výsledky analýzy vybraného výrobního procesu.
Navrhněte řešení na zlepšení vybraného výrobního procesu.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metódy zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte literární podklad a formulujte teoretické poznatky z oblasti výrobních procesů.
II. Praktická část
Analyzujte vybraný výrobní proces ve společnosti R-FIN s.r.o.
Vyhodnoťte výsledky analýzy vybraného výrobního procesu.
Navrhněte řešení na zlepšení vybraného výrobního procesu.
Závěr
Seznam doporučené literatury
BUJNA, Marian a Maroš KORENKO. Simulácia výrobných procesov. 1. vyd. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2017, 136 s. ISBN: 978-80-522-1761-1.
JUROVÁ, Marie a kol. Výrobní a logistické procesy v podnikání. 1. vyd. Praha: Grada, 2016, 264 s. ISBN 978-80-247-5717-9.
ŘEPA, Václav. Procesně řízená organizace. 1. vyd. Praha: Grada, 2012, 301 s. ISBN 9788024741284.
SAVOIE, Michael. Building Successful Information Systems: Five Best Practices to Ensure Organizational Effectiveness and Profitability. 1st ed. New York: Business Expert Press, 2012, 90 s. ISBN: 978-1-60649-426-4.
SOCHA, Vladimír a kol. Manažérstvo kvality. 1. vyd. Košice: ROTAPRINT, 2015, 298 s. ISBN 978-80-971877-1-2.
Seznam doporučené literatury
BUJNA, Marian a Maroš KORENKO. Simulácia výrobných procesov. 1. vyd. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2017, 136 s. ISBN: 978-80-522-1761-1.
JUROVÁ, Marie a kol. Výrobní a logistické procesy v podnikání. 1. vyd. Praha: Grada, 2016, 264 s. ISBN 978-80-247-5717-9.
ŘEPA, Václav. Procesně řízená organizace. 1. vyd. Praha: Grada, 2012, 301 s. ISBN 9788024741284.
SAVOIE, Michael. Building Successful Information Systems: Five Best Practices to Ensure Organizational Effectiveness and Profitability. 1st ed. New York: Business Expert Press, 2012, 90 s. ISBN: 978-1-60649-426-4.
SOCHA, Vladimír a kol. Manažérstvo kvality. 1. vyd. Košice: ROTAPRINT, 2015, 298 s. ISBN 978-80-971877-1-2.
Přílohy volně vložené
CD
Přílohy vázané v práci
portréty
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Lucie Macurová Ph.D., 17 bodů
Oponent práce: Ing. Michal Pivnička Ph.D., 15 bodů
Otázky vedoucího práce:
V kapitole č. 7 na s.55 uvádíte identifikované nedostatky ve výrobě. Který z těchto nedostatků jsou pro společnost R-FIN, s.r.o. nejrizikovější a měla by se jim firma zabývat nejdříve a proč? (Zodpovězeno zcela)
Otázky oponenta práce:
V kapitole 9.4 tvrdíte, že náklady na zavedení pojistné zásoby nejsou žádné. Proč jste nezvážil náklady jako: cena skladové plochy, přeuspořádání skladu (např. přerovnání zásob, označení ploch, atp.), náklady na kapitál vázaný v zásobě, časové náklady člověka atd.? (Zodpovězeno zcela)
Pomocí diagramu příčin a následků (obr. 23, s. 51) se snažíte hledat příčiny problému "Záměna dílu ve výrobě". Jak s tímto problémem souvisí věci jako slabá ventilace, výpadky el. energie, nedostatečná hydratace zaměstnanců, zmetky a většina dalších položek v tomto diagramu? (Zodpovězeno částečně)
V kapitole 9.1 navrhujete přesunout skladový prostor k lisovně. Zde mi pro představu chybí layout návrhu. Ověřoval jste si proveditelnost, tj. zda máte dost prostoru, nebrání tomu BOZP, zda si tím "nerozbijete" jiné materiálové toky (pokud existují) atp. Vámi uvedená cena je za regál nebo je v tom započítaná i instalace a přesun materiálu z původního místa? Pokud nikoliv, mělo by to tam být. (Zodpovězeno částečně)
Další otázky:
Ing. Lucie Hrbáčková, Ph.D., V bakalářské práci jste zpracoval spaghetti diagram pro jaký produkt a proč jste nevyužil časový snímek dne? (Zodpovězeno částečně)
Ing. Monika Horáková, Ph.D., Do jaké míry jsou data se kterými pracujete zkreslená? (Zodpovězeno částečně)