Diplomová práce zpracovává projekt založení nového podnikatelského subjektu, který se bude zabývat prodejem piva. V teoretické části jsou zpracovány základní informace o podnikání, které jsou čerpány z odborné literatury. Dále se teoretická část věnuje struktuře a obsahu podnikatelského plánu, možnostem financování projektu a charakteristice analytických metod využitých v práci. Projektová část navazuje na výsledky z analýz. Jejím obsahem je zpracovaný konkrétní podnikatelský plán, který je podroben časovým a rizikovým rozborem.
Anotace v angličtině
The diploma thesis deals with the project of establishing a new business entity, which will deal with the sale of beer. The theoretical part is focused on basic information about business, which is drawn from the literature. The theoretical part deals with the structure and content of the business plan, the possibilities of project financing and the characteristics of analytical methods used in the work. The project part builds on the results of the analyses. Its content is a specific business plan, which is subjected to time and risk analysis.
Klíčová slova
Klíčová slova: podnikatelský plán, obchodní model, SWOT analýza, PESTLE analýza, Porterův model pěti sil, pivotéka
Klíčová slova v angličtině
Keywords: business plan, business model, SWOT analysis, PESTLE analysis, Porter five forces analysis, the beershop
Rozsah průvodní práce
90 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práce zpracovává projekt založení nového podnikatelského subjektu, který se bude zabývat prodejem piva. V teoretické části jsou zpracovány základní informace o podnikání, které jsou čerpány z odborné literatury. Dále se teoretická část věnuje struktuře a obsahu podnikatelského plánu, možnostem financování projektu a charakteristice analytických metod využitých v práci. Projektová část navazuje na výsledky z analýz. Jejím obsahem je zpracovaný konkrétní podnikatelský plán, který je podroben časovým a rizikovým rozborem.
Anotace v angličtině
The diploma thesis deals with the project of establishing a new business entity, which will deal with the sale of beer. The theoretical part is focused on basic information about business, which is drawn from the literature. The theoretical part deals with the structure and content of the business plan, the possibilities of project financing and the characteristics of analytical methods used in the work. The project part builds on the results of the analyses. Its content is a specific business plan, which is subjected to time and risk analysis.
Klíčová slova
Klíčová slova: podnikatelský plán, obchodní model, SWOT analýza, PESTLE analýza, Porterův model pěti sil, pivotéka
Klíčová slova v angličtině
Keywords: business plan, business model, SWOT analysis, PESTLE analysis, Porter five forces analysis, the beershop
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši z oblasti podnikání a tvorby podnikatelského plánu.
II. Praktická část
Proveďte průzkum a analýzu podnikatelského prostředí v dané lokalitě.
Vypracujte projekt založení nového podnikatelského subjektu.
Návrh projektu podrobte časové, nákladové a rizikové analýze.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši z oblasti podnikání a tvorby podnikatelského plánu.
II. Praktická část
Proveďte průzkum a analýzu podnikatelského prostředí v dané lokalitě.
Vypracujte projekt založení nového podnikatelského subjektu.
Návrh projektu podrobte časové, nákladové a rizikové analýze.
Závěr
Seznam doporučené literatury
BLACKWELL, Edward. How to prepare a business plan: your guide to creating an excellent strategy, forecasting your finances and producing a persuasive plan. 6th edition. London: Kogan Page, 2017, 217 s. ISBN 9780749481100.
ČERVENÝ, Radim. Business plán: krok za krokem. Praha: C.H. Beck, 2014, 211 s. ISBN 9788074005114.
SCARBOROUGH, Norman M. a Jeffrey R. CORNWALL. Essentials of entrepreneurship and small business management. Eight edition. Boston: Pearson, 2016, 720 s. ISBN 9781292094861.
SRPOVÁ, Jitka. Podnikatelský plán a strategie. Praha: Grada, 2011, 194 s. ISBN 9788024741031.
VEBER, Jaromír a Jitka SRPOVÁ. Podnikání malé a střední firmy. 3., aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Grada, 2012, 332 s. ISBN 9788024745206.
Seznam doporučené literatury
BLACKWELL, Edward. How to prepare a business plan: your guide to creating an excellent strategy, forecasting your finances and producing a persuasive plan. 6th edition. London: Kogan Page, 2017, 217 s. ISBN 9780749481100.
ČERVENÝ, Radim. Business plán: krok za krokem. Praha: C.H. Beck, 2014, 211 s. ISBN 9788074005114.
SCARBOROUGH, Norman M. a Jeffrey R. CORNWALL. Essentials of entrepreneurship and small business management. Eight edition. Boston: Pearson, 2016, 720 s. ISBN 9781292094861.
SRPOVÁ, Jitka. Podnikatelský plán a strategie. Praha: Grada, 2011, 194 s. ISBN 9788024741031.
VEBER, Jaromír a Jitka SRPOVÁ. Podnikání malé a střední firmy. 3., aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Grada, 2012, 332 s. ISBN 9788024745206.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Jahodová Eliška
Vedoucí: prof. Ing. Boris Popesko, Ph.D., známka: B
Vysvětlete, jakou konkurenční výhodu bude mít Vaše pivotéka, ve srovnání s konkurenty. Zodpovězeno zcela.
Oponent: Ing. David Homola, Ph.D., známka: E
Budete skutečně realizovat zamýšlený záměr založit podnikání? Zodpovězeno zcela.
Proč byla zvolena živnost jako typ podnikání, jaké jsou výhody? Zodpovězeno zcela.
Jaké jsou podmínky pro dobrovolnou registraci k DPH? Zodpovězeno zcela.
Dr. Homola: Na základě čeho jste odhadovala tržby? Je tento odhad reálný? Zodpovězeno částečně.