Diplomová práce je zaměřena na změny a modernizaci expedičního skladu a výroby ve společnosti SVĚT PLODŮ, s.r.o. Cílem je především snížení počtu reklamací pod 1 %, zefektivnění skladových prostor a modernizace výroby.
Hlavním přínosem diplomové práce je vytvoření fungujícího layoutu spolu s automatickou identifikací zásob. Práce je přínosná také k vytvoření nového základu pro budoucí růst společnosti.
Anotace v angličtině
The diploma thesis is focused on changes and modernization in warehouse management and futher forwarding and production in the company SVĚT PLODŮ, Ltd. The main goal is to reduce the number of complaints below 1 %, streamline warehouse space and modernize manufactory.
The main benefit of the diploma thesis is the creation of a working layout together with the automatic identification of stocks. The work is also beneficial to create a new basis for the future growth of the company.
Diplomová práce je zaměřena na změny a modernizaci expedičního skladu a výroby ve společnosti SVĚT PLODŮ, s.r.o. Cílem je především snížení počtu reklamací pod 1 %, zefektivnění skladových prostor a modernizace výroby.
Hlavním přínosem diplomové práce je vytvoření fungujícího layoutu spolu s automatickou identifikací zásob. Práce je přínosná také k vytvoření nového základu pro budoucí růst společnosti.
Anotace v angličtině
The diploma thesis is focused on changes and modernization in warehouse management and futher forwarding and production in the company SVĚT PLODŮ, Ltd. The main goal is to reduce the number of complaints below 1 %, streamline warehouse space and modernize manufactory.
The main benefit of the diploma thesis is the creation of a working layout together with the automatic identification of stocks. The work is also beneficial to create a new basis for the future growth of the company.
Úvod Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce. I. Teoretická část
Zpracujte literární poznatky z oblasti logistických procesů.
II. Praktická část
Proveďte analýzu původního a současného stavu expedičního skladu a výroby ve společnosti SVĚT PLODŮ s.r.o.
Na základě provedené analýzy navrhněte modernizaci výroby a zlepšení prostor expedičního skladu.
Zhodnoťte navrhovaná řešení.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce. I. Teoretická část
Zpracujte literární poznatky z oblasti logistických procesů.
II. Praktická část
Proveďte analýzu původního a současného stavu expedičního skladu a výroby ve společnosti SVĚT PLODŮ s.r.o.
Na základě provedené analýzy navrhněte modernizaci výroby a zlepšení prostor expedičního skladu.
Zhodnoťte navrhovaná řešení.
Závěr
Seznam doporučené literatury
GLEISSNER, Harald a J. Christian FEMERLING. Logistics: basics, exercises, case studies. Cham: Springer, 2013, 311 s. ISBN 978-3-319-01768-6.
GROS, Ivan. Velká kniha logistiky. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2016, 507 s. ISBN 978-80-7080-952-5.
RICHARDS, Gwynne. Warehouse management: a complete guide to improving efficiency and minimizing costs in the modern warehouse. Third edition. London: Kogan Page, 2018, 513 s. ISBN 978-0-7494-7977-0.
SOUČKOVÁ, Ingrid a Vladimír JERZ. Logistika v odbore. Bratislava: Slovenská technická univerzita v Bratislave, 2019, 153 s. ISBN 978-80-227-4979-4.
SVOZILOVÁ, Alena. Zlepšování podnikových procesů. Praha: Grada, 2011, 223 s. ISBN 978-80-247-3938-0.
Seznam doporučené literatury
GLEISSNER, Harald a J. Christian FEMERLING. Logistics: basics, exercises, case studies. Cham: Springer, 2013, 311 s. ISBN 978-3-319-01768-6.
GROS, Ivan. Velká kniha logistiky. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2016, 507 s. ISBN 978-80-7080-952-5.
RICHARDS, Gwynne. Warehouse management: a complete guide to improving efficiency and minimizing costs in the modern warehouse. Third edition. London: Kogan Page, 2018, 513 s. ISBN 978-0-7494-7977-0.
SOUČKOVÁ, Ingrid a Vladimír JERZ. Logistika v odbore. Bratislava: Slovenská technická univerzita v Bratislave, 2019, 153 s. ISBN 978-80-227-4979-4.
SVOZILOVÁ, Alena. Zlepšování podnikových procesů. Praha: Grada, 2011, 223 s. ISBN 978-80-247-3938-0.
Přílohy volně vložené
ne
Přílohy vázané v práci
grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Lucie Macurová, Ph.D., hodnocení známkou: B
V kapitole 10.7.3 se věnujete návrhu v souvislosti se standardizací výroby. Navrhla jste zde tabuli standardů ve výrobě. Jak na této návrh reagovali samotní pracovníci výroby? Setkala jste se s nějakými bariérami? Zodpovězeno zcela.
Oponent práce: doc. Ing. Roman Bobák, Ph.D., hodnocení známkou: B
Okomentujte celkovou organizační strukturu společnosti. V textu na str. 46 hovoříte o odděleních obchodu, logistiky, marketingu, na obr. 13 o divizi logistiky. Zodpovězeno zcela.
Charakterizujte stávající informační podporu procesů výroby a expedice. Je používán pro ekonomické procesy nějaký IS charakteru ERP? Zodpovězeno zcela.
prof. Ing. Rastislav Rajnoha, PhD.: Jaký typ organizační struktury je zobrazen ve Vaší prezentaci? Jsou tam znázorněny všechna oddělení. Zodpovězeno částečně.
Ing. Romana Heinzová, Ph.D.: Které normy a certifikáty jim ovlivňují výrobu (bezpečnost potravin). Zodpovězeno zcela.