Tato bakalářská práce je zaměřena na sestavení podnikatelského plánu pro vybranou společnost, konkrétně se jedná o bistro zaměřené na prodej hamburgerů v Přerově. Cílem bakalářské práce je vytvoření komplexního podnikatelského plánu a vyhodnocení ziskovosti projektu. Bakalářská práce je rozdělena na dvě hlavní části - teoretickou část a analytickou část. Teoretická část práce se zabývá popisem základních pojmů spojených s podnikáním a definuje formy podnikání na základě českých právních norem. Teoretická část rovněž popisuje strukturu podnikatelského plánu a jeho jednotlivých částí. Praktická část je zaměřená na vytvoření konkrétního podnikatelského plánu pro bistro na základě teoretických poznatků získaných v části teoretické. Na základě analýzy trhu a finanční analýzy bylo zjištěno, že vytvořený podnikatelský plán lze považovat za rentabilní a tím pádem i aplikovatelný.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis focuses on creating a business plan for a selected company, namely, a hamburger-oriented bistro in Přerov. The aim of this thesis is to create a complex business plan and assess the rentability of the project. The thesis is divided into two main parts - the theoretical part and the analytical part. The theoretical part deals with the description of the basic terms associated with entrepreneurship, and it defines legal forms of entrepreneurship based on the Czech system of law. The theoretical part also describes the structure of a business plan and its contents. The analytical part focuses on creating a specific business plan for the bistro based on the knowledge obtained in the theoretical part. Following completion of the market and the financial analysis, it was found that the business plan can be considered profitable and consequently applicable.
Klíčová slova
Podnikatelský plán, podnikání, bistro, analýza trhu, finanční analýza, rentabilita
Klíčová slova v angličtině
Business plan, entrepreneurship, bistro, market analysis, financial analysis, rentability
Rozsah průvodní práce
69 s. (110 505 znaků)
Jazyk
AN
Anotace
Tato bakalářská práce je zaměřena na sestavení podnikatelského plánu pro vybranou společnost, konkrétně se jedná o bistro zaměřené na prodej hamburgerů v Přerově. Cílem bakalářské práce je vytvoření komplexního podnikatelského plánu a vyhodnocení ziskovosti projektu. Bakalářská práce je rozdělena na dvě hlavní části - teoretickou část a analytickou část. Teoretická část práce se zabývá popisem základních pojmů spojených s podnikáním a definuje formy podnikání na základě českých právních norem. Teoretická část rovněž popisuje strukturu podnikatelského plánu a jeho jednotlivých částí. Praktická část je zaměřená na vytvoření konkrétního podnikatelského plánu pro bistro na základě teoretických poznatků získaných v části teoretické. Na základě analýzy trhu a finanční analýzy bylo zjištěno, že vytvořený podnikatelský plán lze považovat za rentabilní a tím pádem i aplikovatelný.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis focuses on creating a business plan for a selected company, namely, a hamburger-oriented bistro in Přerov. The aim of this thesis is to create a complex business plan and assess the rentability of the project. The thesis is divided into two main parts - the theoretical part and the analytical part. The theoretical part deals with the description of the basic terms associated with entrepreneurship, and it defines legal forms of entrepreneurship based on the Czech system of law. The theoretical part also describes the structure of a business plan and its contents. The analytical part focuses on creating a specific business plan for the bistro based on the knowledge obtained in the theoretical part. Following completion of the market and the financial analysis, it was found that the business plan can be considered profitable and consequently applicable.
Klíčová slova
Podnikatelský plán, podnikání, bistro, analýza trhu, finanční analýza, rentabilita
Klíčová slova v angličtině
Business plan, entrepreneurship, bistro, market analysis, financial analysis, rentability
Zásady pro vypracování
Zpracování literární rešerše k vybranému tématu Provedení analýzy relevantního trhu Sestavení podnikatelského plánu Posouzení rentability předloženého plánu Zhodnocení rizik a omezení navrženého plánu
Zásady pro vypracování
Zpracování literární rešerše k vybranému tématu Provedení analýzy relevantního trhu Sestavení podnikatelského plánu Posouzení rentability předloženého plánu Zhodnocení rizik a omezení navrženého plánu
Finch, Brian. 2019. How to Write a Business Plan: Win Backing and Support for Your Ideas and Ventures. 6th ed. London: Kogan Page.
McKeever, Mike P. 2019. How to Write a Business Plan. 14th ed. Berkeley, CA: Nolo.
Pavláková Dočekalová, Marie. 2017. Economics of Company. Brno: Akademické nakladatelství CERM.
Taušl Procházková, Petra. 2017. Úvod do podnikové ekonomiky. 3rd ed. Pilsen: Západočeská univerzita v Plzni.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student představil svou práci. Po přečtení posudků vedoucího a oponenta byly položeny následující otázky:
Why is the idea of your cooperation with DameJidlo.cz mentioned only in case of another wave of the covid pandemic? What is the barrier to your cooperation in times of economic growth?
In chapter 4.9.3, you state that the employee of the bistro shall work approximately 182 hours a month. Is this proposal compatible with the content of the Czech Labour Code?
Is it better for you to pay for working overtime or ask part-time employees?
Can you explain how, based on data and facts, did you source out the interest of the potential and new customers in the new bistro in Přerov? Have you investigated it?
Has a new competitor appeared in the last 2 years?
How were the prices for the individual products presented in subchapter 4.4 set? Are they based on the calculations of costs?