Bakalářská práce se zabývá environmentálními vlivy působícími na produkci Bio vína v Moravské oblasti. Teoretická část obsahuje pojem biopotravina, dále stručnou historií vinařství na Moravě, rozdělení vinařských oblastí na Moravě, podmínky pro pěstování Bio vína a poslední kapitola obsahuje produkci Bio vína na Moravě. Praktická část zahrnuje porovnání a senzorickou analýzu vzorků vín a Bio vín.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with the environmental impacts affecting the organic wine pro-duction in the Moravian region. The theoretical part focuses on the definition of an Organic product, a brief history of winemaking in Moravia, the classification of wine regions in Moravia, conditions for the cultivation of Organic wine and the last part examines the production of Organic wine in the Moravian region. The practical part concentrates on the comparison and sensory analysis of wine and Organic wine samples.
Klíčová slova
Bio víno, víno, ekologické vinohradnictví, Morava, bioprodukt, Bio.
Bakalářská práce se zabývá environmentálními vlivy působícími na produkci Bio vína v Moravské oblasti. Teoretická část obsahuje pojem biopotravina, dále stručnou historií vinařství na Moravě, rozdělení vinařských oblastí na Moravě, podmínky pro pěstování Bio vína a poslední kapitola obsahuje produkci Bio vína na Moravě. Praktická část zahrnuje porovnání a senzorickou analýzu vzorků vín a Bio vín.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with the environmental impacts affecting the organic wine pro-duction in the Moravian region. The theoretical part focuses on the definition of an Organic product, a brief history of winemaking in Moravia, the classification of wine regions in Moravia, conditions for the cultivation of Organic wine and the last part examines the production of Organic wine in the Moravian region. The practical part concentrates on the comparison and sensory analysis of wine and Organic wine samples.
Klíčová slova
Bio víno, víno, ekologické vinohradnictví, Morava, bioprodukt, Bio.
[1] PETR, Jiří a Josef DLOUHÝ. Ekologické zemědělství. 1. vyd. Praha: Brázda, 1992, 305 s. ISBN 80-209-0233-3. \vsp{1,5mm}
[2] KRAUS ,Vilém, Bohumil Vurm, Dáša Krausová a Zuzana Foffová. Nová encyklopedie českého a moravského vína 1.díl. Praha: Praga mystica, 2008. ISBN 80-8676700-0. \vsp{1,5mm}
[3] KRAUS ,Vilém, Bohumil Vurm a Zuzana Foffová. Nová encyklopedie českého a moravského vína 2.díl. Praha: Praga mystica, 2008. ISBN 978-808676709-3. \vsp{1,5mm}
[4] Zákon č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství). \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] PETR, Jiří a Josef DLOUHÝ. Ekologické zemědělství. 1. vyd. Praha: Brázda, 1992, 305 s. ISBN 80-209-0233-3. \vsp{1,5mm}
[2] KRAUS ,Vilém, Bohumil Vurm, Dáša Krausová a Zuzana Foffová. Nová encyklopedie českého a moravského vína 1.díl. Praha: Praga mystica, 2008. ISBN 80-8676700-0. \vsp{1,5mm}
[3] KRAUS ,Vilém, Bohumil Vurm a Zuzana Foffová. Nová encyklopedie českého a moravského vína 2.díl. Praha: Praga mystica, 2008. ISBN 978-808676709-3. \vsp{1,5mm}
[4] Zákon č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství). \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Oponent bc. práce JUDr. Mauer uvedl v posudku 1 otázku, studentka odpověděla.