Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení firmy provozující svačinové automaty v budovách Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. V těchto svačinových automatech budou k dostání produkty zdravé stravy, které se svým složením liší od produktů nacházejících v běžných jídelních automatech. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá vymezením a vysvětlením základních pojmů spojených se založením podniku a podnikáním, a následně také popisuje strukturu podnikatelského plánu.
Obsahem praktické části je samotný podnikatelský plán vytvořený na základě analýzy trhu, který využívá informace obsažené v teoretické části. Cílem této práce je vyhodnotit, zda je tento plán možno zrealizovat.
Anotace v angličtině
This Bachelor's thesis deals with the creation of a business plan for establishing a healthy food vending machines at Tomáš Baa University in Zlín. Snacks provided in these vending machines are significantly healthier from those usually found in common vending machines. The thesis is divided into two parts. Theoretical part deals with the determination and explanation of key terms related to a business and entrepreneurship and then describes the structure of a business plan. The analytical part functions as a business plan as such. The information included in the business plan make use of those explained in the theoretical part and they were based on the market research. The main purpose of the thesis is to evaluate the feasibility of the business plan.
Klíčová slova
podnikání, podnikatelský plán, prodejní automaty, finanční plán, analýza trhu, zdravá strava, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Klíčová slova v angličtině
entrepreneurship, business plan, vending machine, financial plan, market analysis, healthy food, Tomas Bata University in Zlín
Rozsah průvodní práce
62 s. (83 792)
Jazyk
AN
Anotace
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení firmy provozující svačinové automaty v budovách Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. V těchto svačinových automatech budou k dostání produkty zdravé stravy, které se svým složením liší od produktů nacházejících v běžných jídelních automatech. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá vymezením a vysvětlením základních pojmů spojených se založením podniku a podnikáním, a následně také popisuje strukturu podnikatelského plánu.
Obsahem praktické části je samotný podnikatelský plán vytvořený na základě analýzy trhu, který využívá informace obsažené v teoretické části. Cílem této práce je vyhodnotit, zda je tento plán možno zrealizovat.
Anotace v angličtině
This Bachelor's thesis deals with the creation of a business plan for establishing a healthy food vending machines at Tomáš Baa University in Zlín. Snacks provided in these vending machines are significantly healthier from those usually found in common vending machines. The thesis is divided into two parts. Theoretical part deals with the determination and explanation of key terms related to a business and entrepreneurship and then describes the structure of a business plan. The analytical part functions as a business plan as such. The information included in the business plan make use of those explained in the theoretical part and they were based on the market research. The main purpose of the thesis is to evaluate the feasibility of the business plan.
Klíčová slova
podnikání, podnikatelský plán, prodejní automaty, finanční plán, analýza trhu, zdravá strava, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Klíčová slova v angličtině
entrepreneurship, business plan, vending machine, financial plan, market analysis, healthy food, Tomas Bata University in Zlín
Zásady pro vypracování
Vyhledání a shromáždění literatury k tématu práce
Vytvoření podnikatelského plánu
Sestavení marketingové strategie
Návrh finančního plánu
Shrnutí navrženého plánu a sestavení rizikové analýzy
Zásady pro vypracování
Vyhledání a shromáždění literatury k tématu práce
Vytvoření podnikatelského plánu
Sestavení marketingové strategie
Návrh finančního plánu
Shrnutí navrženého plánu a sestavení rizikové analýzy
Finch, Brian. 2016. How to Write a Business plan. London: Kogan Page.
Kotler, Philip, and Lane Kevin Keller. 2013. Marketing Management. Prague: Grada.
Sutton, Garrett. 2012. Writing Winning Business Plans: How to Prepare a Business Plan that Investors Will Want to Read and Invest In. Minden: BZK Press.
Srpová, Jitka. 2011. Podnikatelský plán a strategie. Prague: Grada.
Finch, Brian. 2016. How to Write a Business plan. London: Kogan Page.
Kotler, Philip, and Lane Kevin Keller. 2013. Marketing Management. Prague: Grada.
Sutton, Garrett. 2012. Writing Winning Business Plans: How to Prepare a Business Plan that Investors Will Want to Read and Invest In. Minden: BZK Press.
Srpová, Jitka. 2011. Podnikatelský plán a strategie. Prague: Grada.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Q: How have you counted the item Salary in Table 5?
A: I am the employee and owner. The salary was estimated. Health and social are included in salary, for myself as an employee and the owner.
Q: How will you perform a customer service? (please see p 29 .The main plan is to meet demands of customers through maintaining a good quality customer service and paying attention to the feedback provided by them.)
A. Each vending machine will have my tel. number and email. Customers can contact me by FB and I will respond mmediately.
Q. How often would you refill the vending machine? Once a week - considering of sending fresh sandwiches and salads, seems to be insufficient.
A: Once a week is insuficient, at least 2x a week, fresh products will be refilled twice a week by another company (supplier).
Q: Will you include a terminal for paycards?
A: It would be too expensive, I do not have as much capital. I could borrow from my family. I realize it it would be practical, bringing me more customers.
Q: Approximate cost?
A: Cca 10K czk
Q: What is a healthy food?
A: Nuts, flapjacks, musli bar, smoothies, coconut water, twice a week: baguettes, sandwiches.