Bakalářská práce se zabývá problematikou dezinfekce, dezinsekce a deratizace v potravinářství. Jsou zde popsány jednotlivé metody a etapy provádění dezinfekce, dezinsekce a deratizace, jejich správné způsoby při jejich provádění, kdo může tyto metody provádět a jak probíhá kontrola účinnosti dezinfekce, dezinsekce a deratizace. Dále jsou uvedeny příklady možných používaných dezinfekčních látek, insekticidů a rodenticidů.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with problematics of disinfection, disinsection and deratization in the food industry. There are descriptions of individually methods and stages of disinfection, disinsection and deratization, their correct ways of implementation, who can implement these methods a how to check effectiveness of disinfection, disinsection and deratization. This thesis is also focusing on examples of possible disinfectants, insectisides and rodenti-cides.
Bakalářská práce se zabývá problematikou dezinfekce, dezinsekce a deratizace v potravinářství. Jsou zde popsány jednotlivé metody a etapy provádění dezinfekce, dezinsekce a deratizace, jejich správné způsoby při jejich provádění, kdo může tyto metody provádět a jak probíhá kontrola účinnosti dezinfekce, dezinsekce a deratizace. Dále jsou uvedeny příklady možných používaných dezinfekčních látek, insekticidů a rodenticidů.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with problematics of disinfection, disinsection and deratization in the food industry. There are descriptions of individually methods and stages of disinfection, disinsection and deratization, their correct ways of implementation, who can implement these methods a how to check effectiveness of disinfection, disinsection and deratization. This thesis is also focusing on examples of possible disinfectants, insectisides and rodenti-cides.
Charakteristika dezinfekce, dezinsekce a deratizace.
Možné metody dezinfekce, dezinsekce a deratizace v potravinářském průmyslu.
Kontrola účinnosti a možná rizika plynoucí z desinfekce, dezinsekce a deratizace
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakteristika dezinfekce, dezinsekce a deratizace.
Možné metody dezinfekce, dezinsekce a deratizace v potravinářském průmyslu.
Kontrola účinnosti a možná rizika plynoucí z desinfekce, dezinsekce a deratizace
Seznam doporučené literatury
[1] MELICHERČÍKOVÁ, V. Sterilizace a dezinfekce. Galén. 2015. 174 s. ISBN 978-80-7492-139-1.
[2] TUČEK, Milan. Hygiena a epidemiologie. Praha: Karolinum, 2012. ISBN 978-80-246-2025-1.
[3] MOTARJEMI, Y., LELIEVELD, H. Food safety management a practical guide for the food industry. Academic Press Inc. 2014. 1131 pp. ISBN 978-0-12-381504-0.
[4] VLKOVÁ, H., BABÁK, V., SEYDLOVÁ, R., PAVLÍK, I., SCHLEGELOVÁ, J. Biofilms and Hygiene on Dairy Farms and in the Dairy Industry: Sanitation Chemical Products and their Effectiveness on Biofilms a Review. Czech Journal of Food Science. 2008. Vol. 26, No 5, pp. 309-323.
[5] TALIÁNOVÁ, Magda. Základy dezinfekce a sterilizace ve zdravotnictví. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2015. ISBN 978-80-7395-954-8.
Seznam doporučené literatury
[1] MELICHERČÍKOVÁ, V. Sterilizace a dezinfekce. Galén. 2015. 174 s. ISBN 978-80-7492-139-1.
[2] TUČEK, Milan. Hygiena a epidemiologie. Praha: Karolinum, 2012. ISBN 978-80-246-2025-1.
[3] MOTARJEMI, Y., LELIEVELD, H. Food safety management a practical guide for the food industry. Academic Press Inc. 2014. 1131 pp. ISBN 978-0-12-381504-0.
[4] VLKOVÁ, H., BABÁK, V., SEYDLOVÁ, R., PAVLÍK, I., SCHLEGELOVÁ, J. Biofilms and Hygiene on Dairy Farms and in the Dairy Industry: Sanitation Chemical Products and their Effectiveness on Biofilms a Review. Czech Journal of Food Science. 2008. Vol. 26, No 5, pp. 309-323.
[5] TALIÁNOVÁ, Magda. Základy dezinfekce a sterilizace ve zdravotnictví. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2015. ISBN 978-80-7395-954-8.
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka prokázala hluboké teoretické znalosti dané problematiky a schopnost jejich aplikace. Obhajoba diplomové práce byla přesvědčivá a úplná. Na otázky oponenta odpovídala pohotově, věcně a správně.