Hlavním cílem této bakalářské práce je vytvoření podnikatelského záměru pro rostlinné bistro s názvem New Leaf. Práce je strukturovaná na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část vymezuje pojmy nezbytné k pochopení podstaty podnikání a založení podniku. Dále se práce v teoretické části zabývá samotnou strukturou podnikatelského záměru. Praktická část obsahuje podnikatelský záměr pro rostlinné bistro a čerpá informace obsažené v teoretické části. Cílem bakalářské práce je tedy vytvoření nového podnikatelského záměru a zjistit, zdali by byl tento podnik ziskový, bude-li čelit všem rizikům, které podnikání může přinést.
Anotace v angličtině
A main purpose of this bachelor's thesis is to create a business plan for a plant-based bistro called New Leaf. The thesis is divided into two parts: a theory and an analysis. The theoretical part defines terms which are necessary for understanding an entrepreneurship and a setting up a business. Furthermore, the theory deals with a structure of the business plan. The analysis consists of the business plan for the plant-based bistro and a source of information is the theory. An aim of this bachelor's thesis is to create a new business plan and try to determine whether the bistro could be profitable with all possible risks considered.
Klíčová slova
podnikání, podnikatelský záměr, rostlinná strava, konkurence, analýza, potenciální zákazníci, finanční plán
Klíčová slova v angličtině
entrepreneurship, business plan, plant-based food, competition, analysis, potential customers, financial plan
Rozsah průvodní práce
76
Jazyk
AN
Anotace
Hlavním cílem této bakalářské práce je vytvoření podnikatelského záměru pro rostlinné bistro s názvem New Leaf. Práce je strukturovaná na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část vymezuje pojmy nezbytné k pochopení podstaty podnikání a založení podniku. Dále se práce v teoretické části zabývá samotnou strukturou podnikatelského záměru. Praktická část obsahuje podnikatelský záměr pro rostlinné bistro a čerpá informace obsažené v teoretické části. Cílem bakalářské práce je tedy vytvoření nového podnikatelského záměru a zjistit, zdali by byl tento podnik ziskový, bude-li čelit všem rizikům, které podnikání může přinést.
Anotace v angličtině
A main purpose of this bachelor's thesis is to create a business plan for a plant-based bistro called New Leaf. The thesis is divided into two parts: a theory and an analysis. The theoretical part defines terms which are necessary for understanding an entrepreneurship and a setting up a business. Furthermore, the theory deals with a structure of the business plan. The analysis consists of the business plan for the plant-based bistro and a source of information is the theory. An aim of this bachelor's thesis is to create a new business plan and try to determine whether the bistro could be profitable with all possible risks considered.
Klíčová slova
podnikání, podnikatelský záměr, rostlinná strava, konkurence, analýza, potenciální zákazníci, finanční plán
Klíčová slova v angličtině
entrepreneurship, business plan, plant-based food, competition, analysis, potential customers, financial plan
Zásady pro vypracování
Průzkum zdrojů a informací pro vytvoření podnikatelského plánu a založení podniku
Analýza potenciálního trhu
Vypracování podnikatelského záměru bistra New Leaf
Časová a riziková analýza záměru
Vyvození závěrů bakalářské práce
Zásady pro vypracování
Průzkum zdrojů a informací pro vytvoření podnikatelského plánu a založení podniku
Analýza potenciálního trhu
Vypracování podnikatelského záměru bistra New Leaf
Časová a riziková analýza záměru
Vyvození závěrů bakalářské práce
Seznam doporučené literatury
Abrams, Rhonda. 2014. Successful Business Plan Secrets & Strategies: America's Best-selling Business Plan Guide! 6th ed. Palo Alto, CA: PlanningShop.
Červený, Radim. 2014. Business plán: Krok za krokem. Prague: C. H. Beck.
Gattis, Chris. 2010. Business Plan Template: How to Write a Business Plan. Huntsville, AL: Blue Point.
Galai, Dan, Lior Hillel, and Daphna Wiener. 2016. How to Create a Successful Business Plan: For Entrepreneurs, Scietists, Managers and Students. Tokyo: World Scientific.
Kotler Philip, and Gary Armstrong. 2016. Principles of Marketing. 16th ed. Harlow: Pearson.
Seznam doporučené literatury
Abrams, Rhonda. 2014. Successful Business Plan Secrets & Strategies: America's Best-selling Business Plan Guide! 6th ed. Palo Alto, CA: PlanningShop.
Červený, Radim. 2014. Business plán: Krok za krokem. Prague: C. H. Beck.
Gattis, Chris. 2010. Business Plan Template: How to Write a Business Plan. Huntsville, AL: Blue Point.
Galai, Dan, Lior Hillel, and Daphna Wiener. 2016. How to Create a Successful Business Plan: For Entrepreneurs, Scietists, Managers and Students. Tokyo: World Scientific.
Kotler Philip, and Gary Armstrong. 2016. Principles of Marketing. 16th ed. Harlow: Pearson.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka představila svou bakalářskou práci. Po přečtení posudků členové komise položili následující otázky:
Why have you chosen this legal form of company?
Could you specify STP, Porter’s five forces and PESTE analyses findings and their impact on the Plant Based Bistro New Leaf?
Is there a particular law that can affect your business?
If there is a new entrant providing vegan food, what will you do?
How will you get the opinions of customers?
How will you micromarket for 30,000 customers?
Do you need influencers for micromarketing?