Cílem této bakalářské práce je vytvořit podnikatelský model canvas na fitness restauraci ve Zlíně, která bude mít v nabídce jídlo a pití pro lidi, kteří chodí do posilovny, vegetariány a vegany. Díky tomuto modelu bude možné zjistit, jestli je daný projekt realizovatelný. V teoretické části je popsáno podnikání, podnikatelský model canvas společně s rozborem trhu a zákazníka. V praktické části je zhotoven samotný podnikatelský model společně s aplikováním několika analýz na již zmiňovaný projekt.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor's thesis is to create a business model for a restaurant in Zlín that will offer food and beverages for people, who go to the gym, are vegetarians or vegans. Due to this business model, it will be possible to find out if this project is feasible. In the theoretical part, this thesis describes business, business model canvas together with the market analysis and customer. In the practical part, the business model is designed together with applied analysis.
Klíčová slova
podnikatelský model canvas, restaurace, analýza trhu, zdravá strava
Klíčová slova v angličtině
business model canvas, restaurant, market analysis, healthy food
Rozsah průvodní práce
63 s. (84 352 znaků)
Jazyk
AN
Anotace
Cílem této bakalářské práce je vytvořit podnikatelský model canvas na fitness restauraci ve Zlíně, která bude mít v nabídce jídlo a pití pro lidi, kteří chodí do posilovny, vegetariány a vegany. Díky tomuto modelu bude možné zjistit, jestli je daný projekt realizovatelný. V teoretické části je popsáno podnikání, podnikatelský model canvas společně s rozborem trhu a zákazníka. V praktické části je zhotoven samotný podnikatelský model společně s aplikováním několika analýz na již zmiňovaný projekt.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor's thesis is to create a business model for a restaurant in Zlín that will offer food and beverages for people, who go to the gym, are vegetarians or vegans. Due to this business model, it will be possible to find out if this project is feasible. In the theoretical part, this thesis describes business, business model canvas together with the market analysis and customer. In the practical part, the business model is designed together with applied analysis.
Klíčová slova
podnikatelský model canvas, restaurace, analýza trhu, zdravá strava
Klíčová slova v angličtině
business model canvas, restaurant, market analysis, healthy food
Zásady pro vypracování
Shromáždění odborných materiálů
Analýza trhu a zákazníků
Vyhodnocení konkurence
Vytvoření business modelu
Shrnutí navrženého modelu
Zásady pro vypracování
Shromáždění odborných materiálů
Analýza trhu a zákazníků
Vyhodnocení konkurence
Vytvoření business modelu
Shrnutí navrženého modelu
Seznam doporučené literatury
Johnson, Mark W. 2010. Seizing the White Space: Business Model Innovation for Growth and Renewal. Boston: Harvard Business Press.
Osterwalder, Alexander. 2014. Value Proposition Design. Hoboken, NJ: Wiley.
Osterwalder, Alexander, and Yves Pigneur. 2010. Business Model Generation: A Handbook for Visionaries, Game Changers, and Challengers. Hoboken, NJ: Wiley.
Ries, Eric. 2011. The Lean Startup: How Constant Innovation Creates Radically Successful Businesses. London: Portfolio Penguin.
Synek, Miroslav, and Eva Kislingerová, et al. 2010. Podniková ekonomika. 5th ed. Prague: C. H. Beck.
Seznam doporučené literatury
Johnson, Mark W. 2010. Seizing the White Space: Business Model Innovation for Growth and Renewal. Boston: Harvard Business Press.
Osterwalder, Alexander. 2014. Value Proposition Design. Hoboken, NJ: Wiley.
Osterwalder, Alexander, and Yves Pigneur. 2010. Business Model Generation: A Handbook for Visionaries, Game Changers, and Challengers. Hoboken, NJ: Wiley.
Ries, Eric. 2011. The Lean Startup: How Constant Innovation Creates Radically Successful Businesses. London: Portfolio Penguin.
Synek, Miroslav, and Eva Kislingerová, et al. 2010. Podniková ekonomika. 5th ed. Prague: C. H. Beck.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student představil svou bakalářskou práci. Po přečtení posudků členové komise položili následující otázky:
Could you explain the origin of the name of your restaurant? What, or who inspired you to a word ''Gainovka''?
Is it an existing business?
Are you going to follow the business model for the restaurant?
Why not a cafe, why another vegan restaurant?
Why shorter hours on Sundays?
It is not a good idea to compare something existing with non-existing, how did you come with the numbers in the graph?
Where will you get people? It is the time of very low unemployment.