Tato bakalářská práce je zaměřena na sestavení podnikatelského plánu pro bistro. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou vysvětleny důležité pojmy, jako je podnikání, podnik a podnikatel, včetně typů právních forem podnikání v České republice. Poté je zde podrobně popsána struktura podnikatelského plánu. Praktická část se zabývá sestaveným podnikatelským plánem pro bistro, jehož teoretické poznatky byly čerpány z části první. Dále byl vytvořen marketingový a finanční plán přímo pro tento typ podniku. Cílem práce je zjistit, zda je tento podnikatelský plán realizovatelný a zda má potenciál.
Anotace v angličtině
This bachelor's thesis focuses on the creation of a business plan for a bistro. The thesis is divided into two parts, theoretical and analytical. The theoretical part describes important concepts such as entrepreneurship, enterprise and entrepreneur, including the types of legal forms of entrepreneurship in the Czech Republic. Then a structure of a business plan is described in detail here. The analysis deals with the compiled business plan for the bistro, whose theoretical findings were drawn from the first part. Then a marketing and financial plan has been created specifically for this type of enterprise. The bachelor's thesis aims to identify whether this business plan is feasible and if it has potential.
Klíčová slova
podnikatelský plán, podnikání, podnik, podnikatel, bistro, marketingový plán
Klíčová slova v angličtině
business plan, entrepreneurship, enterprise, entrepreneur, bistro, marketing plan
Rozsah průvodní práce
67 s. (99 521 znaků)
Jazyk
AN
Anotace
Tato bakalářská práce je zaměřena na sestavení podnikatelského plánu pro bistro. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou vysvětleny důležité pojmy, jako je podnikání, podnik a podnikatel, včetně typů právních forem podnikání v České republice. Poté je zde podrobně popsána struktura podnikatelského plánu. Praktická část se zabývá sestaveným podnikatelským plánem pro bistro, jehož teoretické poznatky byly čerpány z části první. Dále byl vytvořen marketingový a finanční plán přímo pro tento typ podniku. Cílem práce je zjistit, zda je tento podnikatelský plán realizovatelný a zda má potenciál.
Anotace v angličtině
This bachelor's thesis focuses on the creation of a business plan for a bistro. The thesis is divided into two parts, theoretical and analytical. The theoretical part describes important concepts such as entrepreneurship, enterprise and entrepreneur, including the types of legal forms of entrepreneurship in the Czech Republic. Then a structure of a business plan is described in detail here. The analysis deals with the compiled business plan for the bistro, whose theoretical findings were drawn from the first part. Then a marketing and financial plan has been created specifically for this type of enterprise. The bachelor's thesis aims to identify whether this business plan is feasible and if it has potential.
Klíčová slova
podnikatelský plán, podnikání, podnik, podnikatel, bistro, marketingový plán
Klíčová slova v angličtině
business plan, entrepreneurship, enterprise, entrepreneur, bistro, marketing plan
Zásady pro vypracování
Literární rešerše k zakládání nového podnikatelského subjektu
Analýza možností financování podnikatelského záměru
Analýza konkurence a segmentace trhu
Sestavení podnikatelského plánu
Sestavení marketingové strategie
Zásady pro vypracování
Literární rešerše k zakládání nového podnikatelského subjektu
Analýza možností financování podnikatelského záměru
Analýza konkurence a segmentace trhu
Sestavení podnikatelského plánu
Sestavení marketingové strategie
Seznam doporučené literatury
Abrams, Rhonda. 2019. Successful Business Plan Secrets & Strategies. 7th ed. Palo Alto, CA: PlanningShop. Armstrong, Gary, Philip Kotler, and Marc O. Opresnik. 2017. Marketing: An Introduction. 13th ed. Boston: Pearson.
Finch, Brian. 2010. How to Write a Business Plan. 3rd ed. London: Kogan Page.
Koráb, Vojtěch, Jiří Peterka, and Mária Režňáková. 2007. Podnikatelský plán. Brno: Computer Press.
Synek, Miloslav, and Eva Kislingerová. 2010. Podniková ekonomika. 5th ed. Prague: C.H.Beck.
Seznam doporučené literatury
Abrams, Rhonda. 2019. Successful Business Plan Secrets & Strategies. 7th ed. Palo Alto, CA: PlanningShop. Armstrong, Gary, Philip Kotler, and Marc O. Opresnik. 2017. Marketing: An Introduction. 13th ed. Boston: Pearson.
Finch, Brian. 2010. How to Write a Business Plan. 3rd ed. London: Kogan Page.
Koráb, Vojtěch, Jiří Peterka, and Mária Režňáková. 2007. Podnikatelský plán. Brno: Computer Press.
Synek, Miloslav, and Eva Kislingerová. 2010. Podniková ekonomika. 5th ed. Prague: C.H.Beck.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka představila svou práci. Po přečtení posudků komise položila následující otázky:
As the author mentions, the competing companies are: CORSO Pamlserie, Polévkárna U Honzu, EzoBooster, Burger & Bar Brothers, Tom Restaurant, Kafee U Komína Uherské Hradiště. How are these companies reacting to the pandemic situation at this moment?
The company's loyalty card is focused on the product - coffee. It is the main product of your company? If yes, the company's name "Easy bistro" does not correlate with the main product. Please explain.
Will this product bring you the most amount of money?
How did you decide what your main product is?
Can you show us your SWOT analysis?
What is the definition of opportunities?
Are your opportunities external?
Could you clarify your revenues, costs, gross profit, and net profit?
What kind of profit is it in your table?
What place did you choose?
Why did you decide to open the business in January? Isn’t this going to hurt your profits in the initial months?
Are you aware it will mean a loss in the following months? Your business will be empty.
What are your qualifications regarding food and food preparation?