Diplomová práce se soustředí na vytvoření podnikatelského záměru pro nový podnik v oblasti gastronomie. Práce je rozdělena na dvě části. V první části se práce zaměřila na teoretické poznatky v oblasti podnikání, financování podniku, podnikatelského plánu, gastronomie a moderních trendů v gastronomii. V praktické části práce byly zpracovány analýzy vnitřního a vnějšího prostředí a zákazníka pomocí kvalitativního výzkumu. Pomocí provedených analýz byl sestaven projekt založení nového gastronomického provozu. Projekt byl podroben nákladové, časové a rizikové analýze.
Anotace v angličtině
The thesis focuses on the creation of a business plan for a new enterprise in the field of gastronomy. The thesis is divided into two parts. In the first part, the thesis focuses on theoretical knowledge in the field of entrepreneurship, financing of the business, business plan, gastronomy and its modern trends. In the practical part of the thesis, analyses of the internal and external environment take place. Analysis of the customer group using qualitative research is held as well. These analyses are used for establishing a project of
a new catering operation. The project was subjected to cost, time and risk analysis.
Klíčová slova
podnikání, podnikatelský plán, Sun Restaurant & Coctail bar, SunyKing House s.r.o.
Klíčová slova v angličtině
entrepreneurship, business plan, Sun Restaurant & Cocktail bar, SunyKing House Ltd.
Rozsah průvodní práce
123 s. (173 707 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práce se soustředí na vytvoření podnikatelského záměru pro nový podnik v oblasti gastronomie. Práce je rozdělena na dvě části. V první části se práce zaměřila na teoretické poznatky v oblasti podnikání, financování podniku, podnikatelského plánu, gastronomie a moderních trendů v gastronomii. V praktické části práce byly zpracovány analýzy vnitřního a vnějšího prostředí a zákazníka pomocí kvalitativního výzkumu. Pomocí provedených analýz byl sestaven projekt založení nového gastronomického provozu. Projekt byl podroben nákladové, časové a rizikové analýze.
Anotace v angličtině
The thesis focuses on the creation of a business plan for a new enterprise in the field of gastronomy. The thesis is divided into two parts. In the first part, the thesis focuses on theoretical knowledge in the field of entrepreneurship, financing of the business, business plan, gastronomy and its modern trends. In the practical part of the thesis, analyses of the internal and external environment take place. Analysis of the customer group using qualitative research is held as well. These analyses are used for establishing a project of
a new catering operation. The project was subjected to cost, time and risk analysis.
Klíčová slova
podnikání, podnikatelský plán, Sun Restaurant & Coctail bar, SunyKing House s.r.o.
Klíčová slova v angličtině
entrepreneurship, business plan, Sun Restaurant & Cocktail bar, SunyKing House Ltd.
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Na základě dostupné literatury zpracujte literární poznatky týkající se podnikatelského záměru.
II. Praktická část
Charakterizujte a analyzujte vybraný podnik gastronomie včetně jeho konkurence.
Na základě provedených analýz navrhněte podnikatelský plán nové provozovny podniku v oblasti gastronomie.
Projekt podrobte nákladové, rizikové a časové analýze.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Na základě dostupné literatury zpracujte literární poznatky týkající se podnikatelského záměru.
II. Praktická část
Charakterizujte a analyzujte vybraný podnik gastronomie včetně jeho konkurence.
Na základě provedených analýz navrhněte podnikatelský plán nové provozovny podniku v oblasti gastronomie.
Projekt podrobte nákladové, rizikové a časové analýze.
Závěr
Seznam doporučené literatury
ABRAMS, Rhonda. Successful Business Plan: Secrets & Strategies. 7th edition. California: PlanningShop, 2019, 444 s. ISBN 978-1-933895-82-6.
BUREŠOVÁ, Pavla. Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie. Svazek první, Gastronomické služby. Praha: Wolters Kluwer, 2014, 153 s. ISBN 978-80-7478-498-9.
COLWELL, Ken. Starting a Business Quickstart Guide: the Simplified Beginner's Guide to Launching a Successful Small Business, Turning Your Vision into Rreality and Achieving Your Entrepreneurial Dream. NY: ClydeBank Business, 2019, 274 s. ISBN 978-1-945051-82-1.
FINCH, Brian. Jak napsat dobrý podnikatelský záměr: Postupy a tipy, které vám pomohou získat podporu pro vaše nápady a podnikatelské plány. Brno: Lingea s.r.o., 2020, 172 s. ISBN 978-80-7508-623-5.
ONDŘEJ, Jan a kol. Zahájení podnikání (právní, ekonomické, daňové, účetní aspekty). 2. vydání. Praha: Wolters Kluwer, 2019, 287 s. ISBN 978-80-7598-337-4.
Seznam doporučené literatury
ABRAMS, Rhonda. Successful Business Plan: Secrets & Strategies. 7th edition. California: PlanningShop, 2019, 444 s. ISBN 978-1-933895-82-6.
BUREŠOVÁ, Pavla. Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie. Svazek první, Gastronomické služby. Praha: Wolters Kluwer, 2014, 153 s. ISBN 978-80-7478-498-9.
COLWELL, Ken. Starting a Business Quickstart Guide: the Simplified Beginner's Guide to Launching a Successful Small Business, Turning Your Vision into Rreality and Achieving Your Entrepreneurial Dream. NY: ClydeBank Business, 2019, 274 s. ISBN 978-1-945051-82-1.
FINCH, Brian. Jak napsat dobrý podnikatelský záměr: Postupy a tipy, které vám pomohou získat podporu pro vaše nápady a podnikatelské plány. Brno: Lingea s.r.o., 2020, 172 s. ISBN 978-80-7508-623-5.
ONDŘEJ, Jan a kol. Zahájení podnikání (právní, ekonomické, daňové, účetní aspekty). 2. vydání. Praha: Wolters Kluwer, 2019, 287 s. ISBN 978-80-7598-337-4.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Zuzana Vaculčíková, Ph.D., hodnocení známkou: B
Oponent práce: doc. Ing. Ján Dvorský, PhD., hodnocení známkou: B
Otázky vedoucího práce:
V úvode práce uvádzate, že majitelia prišli s myšlienkou vybudovania nového gastronomického podniku. Na základe konzultácií s majiteľmi a ich skúsenosťami uveďte hlavné dôvody, ktoré ich k tomu viedli., Ohodnocení odpovědi: Zodpovězeno částečně
Otázky oponenta práce:
Považuje za správne uvádzať identickú priemernú útratu zákazníkov počas pracovných dní v porovnaní s priemernou útratou zákazníkov počas víkendu (simulácia tržieb – str. 91 – tab. 8,9,10)? A čo štátne sviatky? Počítali Ste i s nimi při tvorbe variant tržeb? Ohodnocení odpovědi: Zodpovězeno částečně
Další otázky:
Ing. Miroslav Procházka, Jsou zmíněné zisky uvedené v DP realistické? Kolik zaměstnanců bude přijato? Jaká bude kapacita restaurace? Zodpovězeno částečně
Ing. Monika Horáková, Ph.D., Proč byl vybrán rok 2026? Ohodnocení odpovědi Zodpovězeno zcela